Izvor: MozzartSport.com, 10.Avg.2020, 14:50

Žreb za Ligu šampiona: Dinamo će patiti u Transilvaniji, ludi derbi PAOK-a i Bešiktaša

Ludogorec nije imao sreće, Plzen ide na noge AZ Alkmaru

Oduševljavao je fudbalski svet Dinamo iz Zagreba igrama i rezultatima u poslednje dve evropske sezone, ali je ostao bez adekvatne nagrade na dašanjem žrebu u Nionu. Hrvatski prvak dobio je najtežeg mogućeg rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Pod pretpostavom da šampion Rumunije rutinski obavi zadatak u sudaru sa Florijanom sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Malte, Modri će morati na gostovanje u Transilvaniji. I to ekipi Kluža, koja sjajno igra pod vođstvom Dana Peterskua.

Dvostruki uzastopni šampion Rumunije je klecao u plej-ofu, ali je u foto finišu stigao Univerzitateu iz Krajove i dobio šansu da se pokaže u kvalifikacijama za elitno takmičenje. Dinamo jeste favorit, ali ako zbog epidemiološke situacije meč bude igran u Klužu, domaćin će tražiti šansu. Uostalom, Kluž je pokazao da ume da savlada jače i bogatije od sebe. Prošle sezone su prošli grupu sa Laciom i Seltikom u Ligi Evrope, ispali su od Sevilje u vrlo neizvesnom dvomeču. Kao domaćini su gotovo nepobedivi. Na stadionu u Klužu savladali su Lacio, Seltik i Ren, dok su sa Seviljom igrali nerešeno – 1:1.

Težak posao očekuje i prvaka Bugarske Ludogorec. Pod uslovom da budu bolji od Budućnosti iz Podgorice, učenici Pavela Vrbe će dočekati minu iz Danske, ekipu Midtjilanda. To je tim od koga su želeli da pobegnu svi povlašćeni timovi iz drugog kola kvalifikacija. I pored konkurencije u vidu Kopenhagena, Midtjilanda je lako osvojio titulu. Čak tri puta je bio bolji od najvećeg rivala. Sa druge strane Ludogorec još nije uhvatio formu, nedavno je u prvenstvu poražen od slabašnog Boteva. Međutim, legija stranaca u Ludogorecu voli da „bira mečeve“, i jasno je da će podići ritam kada bude bilo gusto.

Za Crvenu zvezdu bi bilo odlično da Dinamo ili Ludogorec pokleknu pre trećeg kola, jer bi to donelo našem šampionu potencijalni status povlašćenog tima za treće kolo. Ali to je prilično daleko.

Jang Bojs bi trebalo da ima lak posao sa Slovanom iz Bratislave, dok projekcija najavljuje i vrlo zanimljiv duel Seltika i Ferencvaroša.

Biće jako zanimljivo i u stazi pratilaca. Sprema se tursko-grčki rat, jer je žreb spojio Bešiktaš i PAOK. Nominalni domaćin je ekipa iz Soluna. Az Alkmar će dočekati Viktoriju Plzen, a zagrebačka Lokomotiva Rapid iz Beča,

DRUGO KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA – 25.avgust

Staza šampiona

Florijana (Malta)/Kluž (Rumunija) – Dinamo (Hrvatska)

Jang Bojs (Švajcarska) – Ki Klaksvik (Farska Ostrva)/Slovan (Slovačka)

Seltik (Škotska)/Rejkjavik (Island) – Ferencvaroš (Mađarska)/Đurgarden (Švedska)

Flora (Estonija)/Suduva (Litvanija) – Makabi (Izrael)/Riga (Letonija)

Legija (Poljska)/Drita (KIM)/Linfild (S.Irska) – Ararat (Jermenija)/Omonija (Kipar)

Budućnost (Crna Gora)/Ludogorec (Bugarska) – Midtjiland (Danska)

Dinamo Brest (Belorusija)/Astana (Kazahstan) – Konaks Ki (Vels)/Sarajevo (Bosna)

Karabag (Azerbejdžan)/Sileks (Severna Makedonija) – Šerif (Moldavija)/Fola Eš (Luksemburg)

Dinamo Tbilisi (Gruzija)/Tirana (Albanija) – Crvena zvezda (Srbija)/Evropa (Gibrlatar)

Celje (Slovenija)/Dandalk (Irska) - Molde (Norveška)/KUPS (Finska)

STAZA PRATILACA

Az Alkmar (Holandija) – Viktorija Plzen (Češka)

PAOK (Grčka) – Bešiktaš (Turska)

Lokomotiva (Hrvatska) – Rapid Beč (Austrija)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.