Za oproštaj od Lige šampiona - poraz Vojvodine posle sjajne igre i velike borbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2022, 00:06

Za oproštaj od Lige šampiona - poraz Vojvodine posle sjajne igre i velike borbe

Nažalost, posle velike borbe i odlične igre, Vojvodina se od Lige šampiona ove sezone oprostila porazom. Slavila je Benfika i u drugom meču u Lisabonu i to 3:2, ali su isto tako mogli da se raduju i crveno-beli. Benfika – Vojvodina NS seme 3:2 (23:25, 26:24, 26:24, 25:27, 15:11).

Kao i prethodnog dana, ponovo su Novosađani dobro počeli meč. Iako je domaćin poveo na startu (8:5), crveno-beli su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brzo vratili, blok Simića je doneo izjednačenje, a onda je kontra istog igrača inicirala vođstvo. Dobro je servirao Mehić, Vojvodina je napravila seriju za 13:9, u nekoliko navrata odolela naletima Benfike i rešila ovaj set u svoju korist 25:23.

Gotovo na isti način kao i u prvom meču, Vojvodina je prokockala vođstvo u drugom periodu. Imali su puleni trenera Boškana i prednost od 20:15, ali je portugalski predstavnik servisom poremetio Novosađane, koji nisu umeli da iskoriste priliku, pa je domaćin potpuno preokreno i u neizvesnoj završnici stigao do izjednačenja u setovima.

Usledio je pad Vojvodine u trećem periodu, pa je Benfika sve vreme diktirala ritam. Ipak, negde na polovini seta najpre je Boškan umesto Parapunova uveo Zečevića, a onda i posle Mehića – Bajandića. Donelo je to crveno-belima novu energiju i svežinu, te su imali priliku i za preokret. Na servis Baraneka stigli su Novosađani i do set lopte, ali je nisu realizovali. Na kraju, domaćin je završio set rezultatom 26:24 i poveo 2:1.

Razvila se prava borba u četvrtom periodu, viđena je možda i najatraktivnija odbojka u dvomeču dva rivala. Izgarali su igrači oba tima, borili su se za svaku loptu, svaki poen. Uporniji i sigurniji u maratonskoj završnici bili su crveno-beli i tako se izborili za taj-brek.

Falilo je malo samo u petom setu Vojvodini, ali je nažalost posle velike borbe poražena 2:3.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.