Izvor: MozzartSport.com, 11.Avg.2020, 10:45

Vukovima otupele kandže pred kraljicom Lige Evrope

Vulverhempton bez Džonija i Podensea ide na Sevilju koja je svaki put osvajala slabije kontinentalno takmičenje kada bi stigla do četvrtfinala

Bio bi to senzacionalan uspeh za Vulverhempton, ako bi preko Lige Evrope uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona. A s obzirom da su najveći timovi u završnici Lige Evrope to pravo već izborili preko domaćih prvenstava, mislimo tu naravno na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mančester junajted, Inter, Sevilju, pa i Šahtjor, imaju čemu Vukovi da se nadaju. Problem je samo što ako u Ligi Evrope postoji tim kojeg ne želiš za rivala onda je to baš Sevilja, petostruki osvajač trofeja.

Sevilja je pride dobro prihvatila sve ove probleme sa pandemijom korona virusa, nije izgubila još od februara, u tom je periodu nisu savladali ni Barselona ni Atletiko, rutinski je otpisala Romu u osmini finala. Imao je istina i Vulverhempton dobrih igara, ali je one najveće utakmice uglavnom gubio, setimo se samo Čelsija, Arsenala, pa i Šefild junajteda kad su još mogli i do Lige šampiona kroz prvenstvo Engleske.

Andalužani su takođe dobili šest od poslednjih sedam mečeva, a kad god bi se našli u ovoj rundi Lige Evrope, na kraju bi istu i osvajali, zbog čega je u takmičenju gde toliko dominirala zavredela nadimak „kraljica B produkcije“. Jasno je to istakao i Nuno Espirito Santo na konferenciji pred večerašnju utakmicu.

Veoma sam ponosan na svoje momke. Mislim da sada imamo svoj identitet, zasnovan na čvrstim osnovama poštovanja i teškog rada. To je ono što ćemo pokazati protiv Sevilje, dobrog tima, sa snažnim identitetom i posvećenošću ovom takmičenju. Znamo da su osvajali Ligu Evrope ranije, ali ovo je drugačije takmičenje sa samo jednom utakmicom po rundi. Biće ovo poput finala za nas“, ističe trener Vulverhemptona, ekipe koja će, nošena još jednom dobrom sezonom, pokušati da stigne do prvog kontinentalnog trofeja.

Espirita Santa je poremetila teška povreda Džonija, koji je zbog ligamenata završio sezonu, dok je Danijel Podense suspendovan, pa se čak spekuliše da bi portugalski stručnjak mogao da iz sistema 3-4-3 pređe na formaciju 3-5-2. S druge strane, Đulen Lopetegi ne može da računa jedino na Nemanju Gudelja koji je nedavno pozitivno testiran na korona virus.

Još jedan razlog da malo naginjemo ka Sevilji, a tu je i finansijski motiv, plasman u narednu rundu takmičenja doneće pobedniku još 2.400.000 evra.

VULVERHEMPTON – SEVILJA, 21.00

Stadion: MSV Arena, Duizburg

Sudija: Danijele Orsato (Italija)

VULVERHEMPTON: Patrisio - Boli, Koudi, Sais - Doerti, Dendonker, Neves, Mutinjo, Vinagre - Traore, Himenez

SEVILJA: Bono - Navas, Kunde, Karlos, Regilon - Žordan, Fernando, Banega, Suso, El Nesiri, Okampos

----------------------------------------------

LIGA EVROPE – ČETVRTINALE (JEDAN MEČ)

Ponedeljak

Inter - Bajer Levekuzen 2:1 (2:1)

/Barela 15, Lukaku 21 - Haverc 24/

Mančester junajted - Kopenhagen 1:0 (0:0) - posle produžetaka (KELN)

/Bruno 95 penal/

Utorak

21.00: (1,90) Šahtjor (3,50) Bazel (4,10) (GELZENKIRHEN)

21.00: (3,35) Vulverhempton (3,10) Sevilja (2,30) (DUIZBURG)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.