Vidić: Biće teško protiv Šalkea, Raul želi Real u finalu

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Apr.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić: Biće teško protiv Šalkea, Raul želi Real u finalu

Da je Mančester junajted favorit u dvomeču sa nemačkim Šalkeom u polufinalu Lige šampiona svestan je i srpski reprezentativac Nemanja Vidić, koji je naglasio da će utakmice ipak biti izuzetno teške.

Kapiten crvenih đavola je uoči prvog duela, koji se igra u utorak u Gelzenkirhenu izjavio da poštuje tim koji predvodi najbolji strelac u istoriji Lige šampiona Raul Gonzales. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Ekipa koja Interu pet puta zatrese mrežu na njegovom terenu zaslužuje maksimalan respekt. Uostalom, kad dođete do polufinala najjačeg takmičenja onda znate da ne može biti lako – izjavio je Vidić.
Junajted želi u treće finale Lige šampiona u poslednje četiri godine, ali da bi to uradio moraće da razbije nemački kompleks.
Engleski klub do sada je dva puta u polufinalu ispadao od nemačkih timova. Prvo od Borusije iz Dortmunda 1997. godine, a zatim od Bajera iz Leverkuzena pet godina kasnije.
Da nemački klubovi nikako ne odgovoraju ekipi Aleksa Fergusona potvrđuje i prošlogodišnja eliminacija od Bajerna, ali u četvrtfinalu.
Uživam u ovoj kritičnoj fazi sezone kada se odlučuje hoćemo li osvojiti trofeje koje toliko želimo – rekao je Ferguson, čiji tim vodi u Premijer ligi i blizu je rekordne 19. titule.

Junajted je minulog vikenda pobedio Everton sa 1:0, a Ferguson čak stigao da odmori Vidića, Kerika, Parka, Evru i Gigsa. Za duel sa Nemcima opet ima na raspolaganju oporavljenog Flečera, ali neće igrati bolesni Berbatov.
Sa druge strane Šalke je kod kuće izgubio od Kajzerslauterna sa 1:0, a trener Ralf Rangnik takođe je odmarao nekoliko najvažnijih igrača.
Najveći adut Šalkea Raul Gonzales raduje se mečevima sa Mančester i priznaje da sanja finale na „Vembliju”.
To bi bilo ostvarenje sna, još kad bi nam rival bio Real Madrid – rekao je legendarni napadač Real Madrida.


Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Manchester United

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.