Vesprem prihvatio učešće u SEHA ligi, Seged odbio

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jun.2014, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesprem prihvatio učešće u SEHA ligi, Seged odbio

Mađarski šampion i učesnik fajnal fora Lige šampiona, Vesprem oglasio se saopštenjem i potvrdio učešće u SEHA Gasporom južni tok ligi.
Čelnici ovog takmičenja i predstavnici mađarskog kluba su u sredu obavili razgovore u Zagrebu, koji su po svemu sudeći urodili plodom, pa će dogodine jedna od najjačih evropskih ekipa igrati i u Regionalnoj ligi.
Sa zadovoljstvom ističemo da ćemo naredne sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << biti učesnici Regionalne lige – stoji između ostalog u saopštenju Vesprema.
Drugi mađarski tim, ovogodišnji osvajač EHF Kupa, PIK Seged je odbio da učestvuje u SEHA ligi pod zadatim uslovima, jer nije želeo da plati određenu kotizaciju, kao i regulativu oko TV prenosa.
Razgovarali smo sa predstavnicima SEHA u Beogradu i Zagrebu. Suočili smo se sa zahtevom od nekoliko stotina hiljada evra, za ulazak novih timova u ligu. Bili smo iznenađeni tolikim iznosom, koji se nije spominjao ranije. Bilo je zahteva za podelu televizijskih prava, to je ozbiljan finansijski izazov, koji nismo želeli da prenesemo na navijače. Ako bismo prihvatili SEHA ligu, morali bi dvostruko da podignemo cene karata. Zato smo odlučili da ne prihvatimo ponudu, pa nam ostaje mađarska liga i Evropa – ističu iz Segeda.
Nekoliko dana ranije učešće u SEHA ligi potvrdili su Celje i Gorenje, pa liga sada broji trinaest timova ali to nije konačan broj.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.