Venger: Možemo da budemo ponosni

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venger: "Možemo da budemo ponosni"

Uprkos eliminaciji iz Lige šampiona u osmini finala, menadžer Arsenala Arsen Venger istakao je da je ponosan na svoje izabranike zbog herojskog otpora Milanu.

Arsenal je u prvom duelu, u Italiji, poražen sa 4:0, da bi na "Emiratima" slavio sa 3:0, što je bilo nedovoljno za prolaz među osam najboljih na Starom kontinentu'.

"Rekao sam svojim igračima da mogu da budu ponosni na svoje izdanje", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Vengen.

"Kada se sve ukupno pogleda, osećao sam da nam nešto fali, jer nisam imao dovoljno srednjaka na klupi i imali smo problema jer nas je savladao umor u drugom poluvremenu. Želeli smo bolje da čuvamo loptu, ali nam je falilo snage, i siguran sam da nije bilo tako postigli bismo još dva ili tri gola u drugom poluvremenu. Bili smo fantastično raspoloženi i vratili smo ponos koji smo izgubili posle prvog meča”, rekao je Venger.

Francuski stručnjak istakao je da ipak žali zbog nekih propuštenih prilika.

"Nažalost, ispali smo, ali smo imali svoje šanse. Nastavili smo dobar niz, što je važno, ali smo platili danak lošem izdanju u prvoj utakmici”, naglasio je Venger.

Trener Milana Masimilijano Alegri bio je zadovoljan zbog prolaska u četvrtfinale, ali ne i izdanja u Londonu.

"Moraćemo da analiziramo ovaj poraz. Zbog povreda igrali smo sa napadačkom formacijom i znao sam da će zbog toga odbrana trpeti. Imali smo dobre šanse u drugom poluvremenu, ali ih nismo iskoristili. Razočarani smo zbog poraza, ali je najvažnije bilo da osiguramo dalji plasman. Među najboljih osam timova u Evropi smo, neki igrači nam se vraćaju posle pauza zbog povreda i nadam se da ćemo bolje igrati u nastavku sezone”, istakao je Alegri.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.