Uživo, Enfild čeka titulu: Treneri se zabavljaju dok traje borba za tron, Liverpul - Čelsi 0:0

Izvor: Blic, 27.Apr.2014, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, Enfild čeka titulu: Treneri se zabavljaju dok traje borba za tron, Liverpul - Čelsi 0:0

Počev od 15:05 Enfild je centar sveta. Na čuvenom stadionu tada je počioveliki derbi, Liverpul - Čelsi, kulminacija borbe za titulu u Premijer ligi. Prvi protiv drugih. Rodžersovi klinci protiv Murinjovih "plavaca". Lider protiv godina tuge. Žoze protiv svoje reči, da neće izvesti jak sastav jer mu je "Liga šampiona bitnija". U Premijer ligi ništa nije bitnije od Premijer lige. I ovaj meč će biti dokaz za to.

Meč je počeo sa nekoliko iznenađenja u postavama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Liverpulu se očekivao oporavljeni Staridž, ali je Brendan Rodžers ipak ponovio istu postavu kao u gostima Noriču (2:3), dok je Murinjo uvrstio mladog češkog reprezentativca Kalasa u odbranu "plavaca", a na teren poslao i Matića i Salaha, koji ne mogu da nastupe u Ligi šampiona.

I, upravo je Murinjova ekipa prva pripretila, jer je Kol uputio iznenadan udarac sa distance, a Minjole bio previše dobro postavljen da bi lopta završila u mreži već u petom minutu. Na odgovor se čekalo dvostruko više vremena, a i nije bio bolji: najpre je u gužvi Ešli Kol sa gol linije lagano sprečio da se lopta dokotrlja tamo gde su "crveni" priželjkivali, a u nastavku te akcije centaršut sa desnog krila došao je do Sakhoa, no njegov volej bio je isuviše loše izveden da bi Švarcer strepeo za mrežu koju čuva.

Dok se borba rasplmaslavala, ali bez šuteva, koje kao da je neko zabranio na Enfildu ove subote, dvojica trenera su se prilično dobro provodila. Tako su sredinom prvog poluvremena Rodžers i Murinjo ćaskali uz osmehe pokraj aut-linije, i ne mareći šta njihovi timovi rade.

A oni su se uglavnom trudili da spreče pokušaja "onih drugih" da se probije po krilinim pozicijama, dok su centralni igrači sredine terena, Matić i Lampard sa jedne, a Džerard sa druge strane uglavnom služili da odlažu loptu u stranu, što baš i nije po volji istinskim ljubiteljima fudbala, jer takvog, opreznog pristupa ima i na našim niželigaškim duelima. Ipak, borbenosti i trčanja do besvesti kao u Premijer ligi - nema baš svuda na planeti, pa je upravo "luda brzina" odlikovala ovaj derbi u iščekivanju velikih šansi.

Trideset minuta je prošlo i - i dalje čekamo.

Uoči utakmice

Pred veliki derbi, Liverpul je u 35 nastupa, od 38 koliko svaki tim odigra u sezoni, sakupio 80 bodova. Čelsi - 75. A Mančester siti 74, s tim što je odigrao 34 utakmice, jednu manje.

No, za Liverpul nije bitno šta će uraditi Siti u ovoj sezoni. Nije mnogo bitno ni Čelsiju. Ko pobedi u ovom duelu imaće najbolji zalet za poslednje nastupe, a osvoji li Liverpul ceo plen, titula će maltene biti njegova, jer ga čekaju gostovanje Kristal Palasu i dolazak Njukasla u poslednjem kolu.

Otpisati Murinja, međutim, nikada nije bio pametan potez, iako je Portugalac svakako mislima i u Ligi šampiona, gde ga u sredu očekuje revanš meč polufinala protiv Atletika. Ali, Premijer liga je ovo. Od nje niko ne odustaje. Žoze posebno.

Za Čelsi je ovo - jedan od mečeva koji moraju da se dobiju, jer je broj kikseva za ovaj šampionat već ispunjen. A za Liverpul? Enfild čeka titulu od leta 1990. godine. I, "crveni" pritom imaju mnogo mladu ekipu: neki od prvotimaca nisu ni bili rođeni kada je klub poslednji put bio prvak Engleske. Ovo je meč koji se čekao cele sezone. Mnogo godina, zapravo.

Pratite ga uživo uz Blicsport.rs

Zahvalnica Mojesu

Uoči utakmice sa Čelsijem, navijači Liverpula su se zabavljali ispred stadiona i to pokraj "poklona" u vidu statute dosadašnjeg menadžera Mančester junajteda, Dejvida Mojesa. Jedna od kladionica ju je tu postavila, sa natpislom "Dejvidu Mojesu, zbog služenju FK Liverpul", kao aluziju na očajne rezultate kluba sa Old Traforda pod njegovom komandom i, stoga, olakšavanju Liverpulovog pohoda ka tronu.

Liverpul - Čelsi (početak u 15:05)

Liverpul: Minjole, Džonson, Flanagan, Škrtel, Sakho, Džerard, Alen, Lukaš Leiva, Kutinjo, Sterling, Suarez

Čelsi: Švarcer, Aspilikueta, Kol, Ivanović, Matić, Kalas, Lampard, Salah, Mikel, Širle, Ba

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Bitka za tron, treneri se zabavljaju, penali se ne sviraju, Liverpul - Čelsi 0:0

Izvor: Blic, 27.Apr.2014

Počev od 15:05 Enfild je centar sveta. Na čuvenom stadionu tada je počioveliki derbi, Liverpul - Čelsi, kulminacija borbe za titulu u Premijer ligi. Prvi protiv drugih. Rodžersovi klinci protiv Murinjovih "plavaca". Lider protiv godina tuge. Žoze protiv svoje reči, da neće izvesti jak sastav...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.