ZVEZDA PROMAŠIVALA I OSTALA BEZ EVROPSKOG PROLEĆA: Jang Bojs pobedio i obezbedio treće mesto

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2023, 21:43

ZVEZDA PROMAŠIVALA I OSTALA BEZ EVROPSKOG PROLEĆA: Jang Bojs pobedio i obezbedio treće mesto

Crveno-beli nisu iskoristili veliki broj dobrih prilika.

Fudbaleri Crvene zvezde završili su sa učešćem u evro kupovima za ovu sezonu pošto su u Bernu porfaženi od Jang Bojsa sa 2:0 (2:0) u petom kolu G grupe Lige šampiona. Ovom pobedom švajcarski klub je obezbedio treće mesto i nastavak takmičenja u Ligi Evrope pošto ima četiri boda, dok su crveno-beli ostali na jednom bodu i u poslednjem kolu će dočekati Mančester siti u rezultatski nevažnom meču.

Mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Crvena zvezda u Bernu već posle šest minuta praktično da vodi 3:0 pošto su Ednaije i Bukari propustili tri odlične prilike. Endiaje je u 3. minutu bio oči u oči sa golmanom domaćin kojeg nije uspeo da savlada, da bi dva minuta kasnije glavom iz odlične pozicije šutirao preko gola. U 6. minutu Bukari je iskosa sa desne strane loptu poslao preko gola i tako propustio još jednu dobru priliku za crveno-bele.

Kao što obično biva u fudbalu u tim situacijama, stigla je kazna. Igrao se 8. minut kada je Jang Bojs imao korner, Ivanić je glavom samo prebacio loptu pravo na noge Benitu koji je šutirao, a od Nedeljkovića je lopta završila u mreži za vođstvo domaćina 1:0. Taj pogodak je presekao Zvezdu, a Jang Bojs je preuzeo kontrolu meča i do nove prilike se čekalo do 21. minut kada je Enzame glavom šutirao preko gola.

U 24. minutu je još jednu odličnu pčriliku propustila Zvezda, tačnije Bukari koji je bio sam u kontri i dao sebi predug for pa je golman Rakiopi stigao da se postavi na vreme i zaustavi njegov udarac. Činilo se da je Zvezda vratila ravnotežu u meč, ali je u 29. minutu Blum imao sve vreme ovog sveta dsa se namesti i sa desetak metara savlada Glazera za 2:0. Do poluvremena je bila još po jedna prilika na obe strane. Nijase je glavom poslao loptu preko gola u 39. minutu, a minut kasnije je Hvang šutirao preko gola.

Drugo poluvreme počelo je šutem Kolija sa dvadesetak metara, a lopta je otišla pored gola, da bi u 57. minutu Hvang propustio još jednu veliku priliku za Zvezdu. Uspeo je Korejac da se izbori za poziciju i dobro šutira i pogodi stativu. Igrali su crveno-beli dobro i promašivali prilike kao i uprvom poluvremenu.  Mijatović koji je zamenio Endiajea, je u 61. minutu posle pasa Bukarija dobro šutirao iz prve, a lopta je otišla tik pored gola, da bi minut kasnije Lučić takođe šutirao pored gola sa 16 metara. Već u 63. minutu Bukari je uposlio Krasoa koji je bio oči u oči sa Rakiopijem koji je još jednom dobro intervenisao.

Jang Bojs je u nastavku pretio iz kontra napada i tako je došao do prilike Elija čiji je udarac zaustavio Glazer u 64. minutu, da bi u 72. minutu Enzame glavom poslao loptu pored gola. Rodić je u 75. minutu dobro centrirao, Mijatović je bio skoro usamljen na pet metara od gola, ali je loptu loše zahvatio glavom i šansa je propala. Glazer je još jednom dobro intefvenisao u 77. minutu kada je Garsija šutirao, da bi Hvang naterao Rakiopija da interveniše posle dobro šuta u 83. minutu. Do kraja je bilo još samo jedno uzbuđenje kada je Glazer ponovo dobro odbranio udarac sa distance, a JAng Bojs je ostvario trijumf.

JANG BOJS - CRVENA ZVEZDA 2:0 (2:0)

STADION: Vankdorf.

GLEDALACA: 32.000

SUDIJA: Dani Makeli (Holandija)

STRELCI: Nedeljković ag 8, Blum 29

JANG BOJS: Raćopi, Blum, Kamara, Benito, Garsija, Maleš (46. Koli), Nijase, Monteiro (74. Čaiva), Elija, Ugrinić, Ensame (74. Ganvula)

CRVENA ZVEZDA: Glazer, Nedeljković, Dragović, Điga, Rodić, Stamenić (59. Lučić), Mijailović (84. Katai), Bukari, Hvan (90. Kanga), Ivanić (59. Kraso), Endiaje (46. Mijatović)

DRUGO POLUVREME

PRVO POLUVREME
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za ovim ostaje žal: Zvezda se ispromašivala u Bernu i ostala bez evropskog proleća

Izvor: B92, 28.Nov.2023

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Bernu protiv Jang Bojsa rezultatom 2:0 u meču petog kola grupne faze Lige šampiona...Time je srpski predstavnik ostao i bez matematičke šanse da dočeka evropsko proleće u nokaut fazi Lige Evrope...Pred revanš u Švajcarskoj Zvezdi je odgovaralo sve osim poraza....

Nastavak na B92...

CRVENO-BELI ELIMINISANI, ZVEZDAŠI BESNI: Crveni karton Barak Bahar (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2023, 00:16

Ništa od evropskog proleća...Fudbal zna često da bude više nego neravedna igra. Osetili su to na svojoj koži fudbaleri Crvene zvezde u Bernu. To što su crveno-beli promašili protiv Jang Bojsa dugo će se prepričavati. Švajcarci su dva puta pogodili metu i osigurali učešće u Ligi Evrope na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Inter i Sosijedad u trci za lidera Grupe D, velika borba u Grupi A - Junajted u Istanbulu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2023

U U grupama A, B, C i D Lige šampiona igraju se mečevi petog kola. Najinteresantnija situacija je u Grupi A, gde sem prvoplasiranog Bajerna, ostale tri ekipe se bore za "evropsko proleće".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.