Tužne vesti u Portu nakon velike pobede u Ligi šampiona

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 12:55

Tužne vesti u Portu nakon velike pobede u Ligi šampiona

Artur Žorž Braga de Melo Teišeira preminuo je u 78. godini, objavio je portugalski sportski dnevnik "Abola".

Bivši fudbalski trener, koji je sa Portom osvojio Kup šampiona 1987. godine, umro od posledica duge i teške bolesti, saopštila je njegova porodica.

Artur Žorž je tokom igračke karijere, od 1965. do 1978. godine bio član Porta, Benfike, Belenenšeša i Akademike.

Kao trener je najveći uspeh napravio sa Portom 1987. godine kad je "zmajeve" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doveo do trofeja u Kupu šampiona, pobedivši u finalu Bajern (2:1).

Osim Porta, izmedju istalih klubova, kao trener je vodio i Benfiku, PSŽ, moskovski CSKA, Tenerife, Vitese... Bio je kratko i selektor Švajcarske.

Inače, tužne vesti stižu u Porto dan nakon što su napravili veliki podvig u osmini finala Lige šampiona i savladali Arsenal (1:0) u prvom meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Utakmica Partizan Braga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PORTO U SUZAMA: Preminuo Artur Žorž

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024

Predvodio Zmajeve do Kupa šampiona 1997. godine...Artur Žorž Braga de Melo Teišeira, bivši fudbalski trener koji je sa Portom osvojio Kup šampiona 1987. godine, preminuo je danas u 78. godini, objavio je portugalski sportski dnevnik "Abola"...U saopštenju njegove porodice, koju je prenela "Abola",...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.