PORTO U SUZAMA: Preminuo Artur Žorž

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 13:13

PORTO U SUZAMA: Preminuo Artur Žorž

Predvodio Zmajeve do Kupa šampiona 1997. godine.

Artur Žorž Braga de Melo Teišeira, bivši fudbalski trener koji je sa Portom osvojio Kup šampiona 1987. godine, preminuo je danas u 78. godini, objavio je portugalski sportski dnevnik "Abola".

U saopštenju njegove porodice, koju je prenela "Abola", ističe se da je umro od posledica duge i teške bolesti. Artur Žorž je tokom igračke karijere, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 1965. do 1978. godine bio član Porta, Benfike, Belenenšeša i Akademike.

Morreu Artur Jorge, treinador campeão europeu pelo FC Porto https://t.co/K3L2NRfONW pic.twitter.com/uvMWouXvA5

— O Jogo (@ojogo) February 22, 2024

Kao trener je najveći uspeh napravio sa Portom 1987. godine kad je "zmajeve" doveo do trofeja u Kupu šampiona, pobedivši u finalu Bajern (2:1). Osim Porta, između istalih klubova, kao trener je vodio i Benfiku, PSŽ, moskovski CSKA, Tenerife, Vitese...

 Kratko je bio i selektor Švajcarske.
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga,   Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Preminuo bivši trener Zvezde i Partizana, koji je medalje donosio i Srbiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024

Sportska tragedija....Nekadašnji atletski reprezentativac i trener iz Bugarske Hristo Gergov, preminuo je u 81. godini...Tokom karijere bio je državni prvak i reprezentativac Bugarske na 400 i 400 metara prepone, kao i viši sportski trener, a završio je „VIF” u Sofiji...Kao trener radio u Sofiji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.