Tripl-dabl Kalatesa protiv Budućnosti, jurio Jovića

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tripl-dabl Kalatesa protiv Budućnosti, "jurio" Jovića

Panatinaikos ubedljivo pobedio šampiona ABA lige i ostavio ga bez pobede u gostima ove sezone. Sjajni plejmejker "zelenih" ostvario tripl-dabl.

Foto: MN Press

Nik Kalates (30 godina) igra zaista sjajno dok odmiče evroligaška sezona, a ove večeri je odigrao partiju sezone.

U trijumfu protiv predstavnika ABA lige, iskusni plejmejker ostvario je tripl-dabl učinak (11 poena, 11 skokova i 18 asistencija), zastavši nadomak rekorda Evrolige.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Panatinaikos - Budućnost 87:67 (23:21, 26:15, 17:20, 21:11)

Da je Kalates ostvario još jednu asistenciju, izjednačio bi evroligaški rekord, koji drži srpski "plej" Stefan Jović još od kada je vodio Zvezdu u trijumfu protiv svog sadašnjeg tima - Bajerna.

On je tada ostvario 19 asistencija i taj učinak je i dalje najbolji pojedinačni u istoriji elitnog takmičenja.

Panatinaikosu je ovaj trijumf obezbedio šestu poziciju na tabeli i ulazak u plej-of. Tim Rika Pitina slavio je bez velikih problema, "prelomivši" utakmicu u drugoj deonici.

Sa druge strane, Budućnost će završiti evroligašku sezonu sa skorom 6-24, bez trijumfa u gostima i sa nekoliko zaista značajnih "skalpova" u Morači (CSKA, Real, Barselona).

Podgoričani će se sada potpuno posvetiti ABA ligi i "majstorici" polufinalne serije protiv Cedevite, zakazanoj za nedelju.

U Atini, najefikasniji u ekipi Jasmina Repeše bili su centar Goga Bitadze (16 poena, 8 skokova) i Noris Kol (14 poena, 6 skokova, 7 asistencija).

Pročitajte detaljniji izveštaj ove utakmice na portalu mondo.me, a pratite pretposlednju noć ligaškog dela uz mondo.rs.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.