Transfer karijere Matića mlađeg: Nova osmica šampiona Danske

Izvor: MozzartSport.com, 13.Dec.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transfer karijere Matića mlađeg: Nova osmica šampiona Danske

Mlađi brat asa Čelsija postao novi fudbaler Kopenhagena

Još jedan Srbin je stigao u Kopenhagen! Reprezentativac Andrija Pavlović od nove godine imaće društvo u redovima najboljeg danskog kluba, pošto je danas ugovor sa timom iz prestonice potpisao 26-godišnji srpski vezista Uroš Matić.

Dosadašnji prvotimac Šturma iz Graca, inače mlađi brat reprezentzativca Srbije Nemanje Matića, dočekan je sa velikim uzbuđenjem na Parken stadionu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gde je parafirao ugovor na četiri i po godine sa timom koji je imao solidnu jesen u Ligi šampiona. Odmah je zadužio dres sa brojem osam, koji je do juče nosio najbolji fudbaler ovog tima, kapiten Tomas Dilejni, koji se posle praznika seli u Verder.

„Radujem se dolasku u Kopenhagen, koji je veliki evropski klub. Dugo igram u Evropi i znam šta se od mene očekuje. Ovaj transfer je veliki korak za mene i boriću se naporno da opravdam očekivanja. Puno mi znači što mi je ukazano poverenje da zamenim kapitena Dilejnija, jer znam o kakvom se fudbaleru radi. Osmica je samo broj, važno je ono što donosim sa sobom na terenu, a to je želja da pomognem uspesima Kopenhagena“, poručio je Matić koji je pre danskog šampiona nastupao za Košice, Benfiku, Bredu i Šturm.

Trener Kopenhagena Stale Solbaken takođe je oduševljen:

„Pažljivo smo ga pratili i skautirali. Za samo šest meseci u austrijskoj Bundesligi ustalio se kao jedan od najboljih vezista u tamošnjem šampionatu. Radi se o snažnom i brzom fudbaleru koji će biti pravo pojačanje za nas s obzirom na način na koji se predstavio u dresu Šturma“, ocenio je norveški stručnjak.

Prvi trening sa novim timom Uroš Matić će odraditi posle nogodišnjih praznika 12. januara.

(FOTO: FC Copenhagen)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) KORAK PO KORAK: Brat Nemanje Matića napravio transfer karijere

Izvor: Kurir, 14.Dec.2016, 00:14

...Uroš Matić je korak po korak stigao do najvećeg transfera u karijeri..Do sada je igrao za Košice u Slovačkoj, Benfiku B u Portugalu, NAC Bredu u Holandiji i Šturm u Austriji..Ekipi Kopenhagena, koja je bila učesnik Lige šampiona, a takmičenje će na proleće nastaviti u Ligi Evrope, priključiće...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.