Tadić nastavio gde je stao prošle sezone i spasao Ajaks u prvom kolu

Izvor: RTS, 04.Avg.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić nastavio gde je stao prošle sezone i spasao Ajaks u prvom kolu

Fudbaleri Ajaksa remizirali su (2:2) u meču prvog kola holandske Eredivizije protiv Vitesea. Strelac gola koji je doneo bod aktuelnom šampionu bio je srpski reprezentativac Dušan Tadić.
"Kopljanici" su slabije otvorili novu sezonu posle sjajne prethodne u kojoj su dogurali i do polufinala Lige šampiona, pa su morali da se zadovolje bodom protiv Vitesea.

Vitese je poveo u 13. minutu preko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beroa, ali je u 30. izjednačio potencijalno novi igrač Real Madrida Doni van de Bek. Domaćin je ponovo poveo u 55. minutu, a Ajaks je nastavio da napada, da drži loptu u svom posedu i da češće ima prilike.
Do izjednačujućeg gola i do konačnih 2:2 došlo se u 75. minutu, kada je još jednom zablistao povremeni kapiten Srbije Dušan Tadić.
On je prihvatio dodavanje Van de Beka i sa nekih sedam-osam metara zakucao loptu pod prečku.
Dušan je tako u poslednjih šest prvenstvenih mečeva, uključujući i završnicu prethodne sezone, postigao čak devet pogodaka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tadić: Gol je nevažan, bod nije dovoljan za tim kao što je Ajaks

Izvor: B92, 04.Avg.2019

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić nije zadovoljan posle remija kluba iz Amsterdama na gostovanju Viteseu (2:2)...Tadić je pogotkom u 75. minutu doneo bod šampionu Holandije, ali on smatra da nije dobro kada se sezona započne gubitkom bodova...I prošle sezone je Ajaks na startu ispuštao poene, tako da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.