Tadić: Koračamo ka vrhu Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2018, 04:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Koračamo ka vrhu Evrope

Sa "kopljanicima", kao i u dresu reprezentacije Srbije, uvek gađa najviše ciljeve. Dušan Tadić je golovima u poslednjem meču grupne faze Lige šampiona protiv Bajerna overio Ajaksov put u nokaut fazu u kojoj slavni holandski klub nije bio punih 13 godina.

"Uradili smo veliku stvar za klub koji se vratio tamo gde pripada. Navijači osećaju da smo napravili ponovo nešto veliko, svi pričaju o godinama kada je Ajaks dominirao i u Holandiji i u Evropi. Ponovo smo u završnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fazi Lige šampiona, pa se u Amsterdamu oseća prava fudbalska euforija", kaže Tadić za "Novosti".

Svega je bilo na pomenutom meču sa Bajernom: šest golova, asistencija, uspona padova, crvenih kartona, penala, preokreta...

"Bilo je baš svega što jednu fudbalsku utakmicu čini nezaboravnom. Odigrali smo sa slavnim Bajernom meč o kojem će se sigurno pričati godinama. Gubili smo 1:0, pa ispustili prednost od 2:1. Videlo se da smo se namerili na vrhunskog rivala, koji je veliki i zbog toga što je u stanju da kazni i najsitniju grešku protivnika. Na kraju remi i plasman u osminu finala Lige šampiona. Niko nije bio nesrećan posle ovih 3:3. Naprotiv, sa puno ponosa svi pričaju o otakmici", dodaje Tadić.

Pričaju svi i o Tadićevim golovima. Jedan iz igre, jedan iz penala. Nema straha zamenik kapitena Srbije da se uhvati za loptu i stavi je na belu tačku bez obzira na neke bolne promašaje tokom sezone u dresovima Ajaksa i Srbije.

"Ajaks nikada ne odustaje od svoje napadačke filozofije. Ja nikada ne odustajem od svojih ciljeva. Ko će dati gol za Ajaks ili Srbiju zaista je najmanje bitno. Timska igra i saigrači ispred svega. Konačan cilj je najvažniji", kaže Tadić.

Ajaks ponovo korača ka vrhu Evrope. Reprezentacija Srbije ima tu priliku u kvalifikacijama za EP ili u baražu posle Lige nacija.

"Ajaksu je mesto u vrhu Evrope. Nadam se da će i Srbija biti na njemu u seniorskoj konkurenciji, jer takvi uspesi nam nisu strani u mlađim kategorijama. u kvalifikacijama smo u zanimljivoj grupi i za vrh tabele ćemo se boriti sa Portugalijom i Ukrajinom. Čekaju nas velike utakmice", zaključuje Tadić.

Kada je u leto 2010. godine sa 22 godine prešao iz Vojvodine u Groningen, Dušan Tadić je napravio prvi od mnogih velikih koraka u svojoj profesionalnoj karijeri. Već tada se videlo da mu prija holandska fudbalska klima, jer je posle 72 meča za Groningen (14 golova) prešao u Tvente, u kojem je na 70 mečeva postigao 29 golova. Sledeći četvorogodišnji izlet u engleski Sautemton bilo je "kaljenje čelika" (134 meča, 20 golova), ali povratak na nisko holandsko tlo i potpis za najveći klub Ajaks označio je dolazak na stazu slavnih...
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.