TRESE SE EVROPA: Ukida se Liga šampiona! Osniva se novo TAKMIČENJE, više ništa neće biti kao PRE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 17:20

TRESE SE EVROPA: Ukida se Liga šampiona! Osniva se novo TAKMIČENJE, više ništa neće biti kao PRE!

Čeka se zvanična odluka.

Spektakl u Ligi šampiona uskoro više neće postojati. Tačnije do 2022. ili 2024. igraće se najelitnije klupsko takmičenje, a potom će se ugasiti, kao što je to bio slučaj sa UEFA kupom, Kupom pobednika Kupova ili Intertoto kupom.

Kako prenose britanski i španski mediji, najmoćniji klubovi su nezadovoljni sadašnjim sistemom takmičenja u Ligi šampiona, kao i načinom raspodele novca, i spremni su da izađu iz elite, kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oformili Evropsku Superligu koju bi, kako tvrde pomenuti mediji, podržala FIFA.

Kreće Liga šampiona, a večeras (21.00) na Stamford Bridžu gostuje Sevilja. Biće to izuzetno zanimljiv meč, a kvota na pobedu Čelsija je 2,15, dok je dupla šansa X2 1,70. Kvota na 3+ je 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Sevilja.

Radilo bi se o takmičenju zatvorenog tipa, broj učesnika sveo bi se na 18 ili 20 klubova, a osam prvoplasiranih će nastaviti borbe u eliminacionoj fazi, kada bi se i rešavalo pitanje šampiona.

U tom slučaju, giganti bi odigrali mnogo više mečeva, nego što je bilo prethodnih sezona, što bi im ujedno donelo i veći finansijski priliv. Najbitnije od svega je da bi Mančester junajted, Liverpul, Real, Bajern i ostali velikani "pobegli" od gostovanja u Istočnoj Evropi.

Najveći problem finalizaciji ovog dogovora je, uslov da se nacionalni šampionati klubova učesnika smanje na 16 ili najviše 18 ekipa. To ujedno povlači i promenu sistema takmičenja u domaćim kupovima, ali ne bi bilo iznenađenje da evropski giganti napuste nokaut takmičenja u svojim državama.

Skaj javlja da bi pet engleskih klubova imalo zagarantovana mesta u novom takmičenju koje bi startovala početkom 2022. godine, a pobednik bi na kraju inkasirao nagradu vrednu nekoliko stotina miliona evropskih novčanica.

BREAKING: Liverpool and Manchester United among top clubs in talks over bombshell plot to join new FIFA-backed 'European Premier League'

— Sky Sports News (@SkySportsNews) October 20, 2020

Liverpul i Mančester Junajted su prvi koji su dali zeleno svetlo za osnivanje takmičenja i spremni su da učestvuju u njemu, a slično raspoloženje je i u Arsenalu, Čelsiju, Mančester Sitiju i Totenhemu.

Osim engelskih, za novo takmičenje su zainteresovani i klubovi iz Španije, Italije, Nemačke i Francuske, koji su u pregovorima da uđu u osnivački bord takmičenja.

Očekuje se da zvanična odluka bude doneta do kraja oktobra, međutim, ukoliko se uskoro ne pojavi spisak učesnika, cela zamisao mogla bi da padne u vodu.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.