Izvor: Blic, 12.Dec.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svođenje računa u klubovima: Krupa opet ODUŠEVILA, Borac i Radnik SOLIDNI

Krupa je petim mestom u Premijer ligi i plasmanom u polufinale Kupa BiH i Kupa RS napravila ogroman uspeh, dok su Borac i Radnik u igri za uazak u Ligu za šampiona.

U zimskoj pauzi je na redu svođenje računa u klubovima, da li su ispunjeni planovi. U tri premijerligaša iz Republike Srpske su uglavnom zadovoljni urađenim posle 18 rundi.

Već drugu godinu zaredom Krupljani su u vrhu tabele, a pokvarili su planove mnogim favoritima.

- Naravno, uvek je moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << više, ali svi u klubu smo ponosni na učinjeno. Odigrali smo dobru jesen, u periodu od 15. oktobra do kraja jesenjeg dela imali smo samo jedan poraz. Da smo pobedili u nekim mečevima koji su završeni nerešeno verovatno bi bili treći ili četvrti, ali objektivno gledano četiri tima koja su ispred nas imaju najkvalitetnije ekipe u ligi i među njima treba tražiti šampiona – istakao je trener Slobodan Starčević.

On je dodao da je zadovoljan učinkom gotovo svakog pojedinca u ekipi.

- Žao mi je što Ajdin Redžić zbog dve povrede nije mogao da učestvuje u našim uspesima. Ostali fudbaleri su prilično dobro odgovorili svojim zadacima – istakao je strateg tima iz kanjona Vrbasa.

Ekipa Borca se osvajanjem četiri boda u poslednja dva kola vratila u igru za gornju polovinu tabele, čime su ljudi u klubu zadovoljni, a posebno vršilac dužnosti šefa struke Igor Janković. On je tim preuzeo u teškom trenutku, tri kola pre kraja i to posle odlaska Zorana Milinkovića.

- Moramo biti zadovoljni jer ćemo imati realnu šansu da se domognemo Lige za šampiona, a moje mišljenje je da Borac treba da ide ka tom cilju. Iza nas je teško ostvarena, ali velika pobeda protiv Širokog Brijega, tima koji je među kandidatima za titulu. Igrači su izgarali za tri boda od početka do kraja meča, a za to su nagrađeni u poslednjim trenucima. Sledi nam analiza, trenutno ima pet-šest kandidata za mesto trenera, s obzirom da sam ja sišao u svlačionicu iz kancelarije za poslednja tri kola, a bez obzira na promene koje će uslediti u zimskoj pauzi Borac treba da stremi ka vrhu – smatra Janković.

Banjalučani imaju drugi najlošiji napad u ligi (12 golova), što je svakako premalo.

- Nemamo šta da zamerimo Petru Kuniću i Mahiru Kariću, jer je u određenom periodu cela ekipa je na terenu delovala loše, što se odrazilo na njihov učinak. Svakako ćemo morati da poradimo na pojačanju konkurencije u špicu za nastavak sezone – dodao je Janković.

Strateg Bijeljinskog Radnika, Mladen Žižović, kaže da je itekako zadovoljan rezultatima tima.

- Dva osnovna cilja zacrtana pre starta šampionata smo ostvarili, to su da budemo u igri za šesto mesto, za koje ćemo se boriti s Borcem i Mladosti u preostala četiri kola pre formiranja liga za šamiona i opstanak, te da afirmišemo što više mladih igrača. Trenutno smo osmi sa istim brojem bodova kao Banjalučani, odnosno bodom manje od ekipa iz Doboja kod Kaknja koja je šesta. Imali smo jedan period loših rezultata, na šta su uglavnom uticale povrede i sudijski previdi u pojedinim mečevima, gde smo oštećeni, ali rezultatski možemo da budemo zadovoljni. Sa druge strane uspeh Radnika je činjenica da se Dino Beširević našao na širem spisku A reprezentacije, dok su Demir Peco i Besim Šerbečić članovi mlade selekcije BiH, dok Vladimir Bradonjić igra za juniorsku selekciju Srbije, a Marko Despotović za U-21 tim Republike Srpske – kaže Žižović.

Krunić kandidat za klupu Borca

Nekadašnji fudbaler Borca, Branislav Krunić, nalazi se u krugu kandidata za novog trenera crveno-plavih. Iz Platonove ulice su ga već kontaktirali, ali je pitanje da li će tridesetosmogodišnji trener Željezničar Sport tima, koji još uvek igra za ovaj klub, pristati da sedne na „užarenu klupu“.

- Istina je da su me zvali iz Borca, sve je otvoreno, ali je u ovom trenutku rano za bilo kakav dogovor – istakao je Krunić.

Krunić je već vodio Borac kao v.d. šefa stručnog štaba, a bilo je to u poslednjem kolu sezone 2012/13 kada je zamenio Slobodana Starčevića, kojem je uručen otkaz posle 29. kola.

Banjalučani su s njim na klupi pobedili GOŠK u Gabeli. Posle toga su u prvom finalnom meču Kupa RS slavili protiv Radnika u Bijeljini s 1:0, ali su u revanšu poraženi u Banjaluci istim rezultatom, te su bez trofeja ostali posle penala.

Napad Sarajeva najbolji

Najbolji napad u jesenjem delu Premijer lige BiH ima ekipa Sarajeva sa 41 golom (2,28 po utakmici), a iz ovog tima dolazi najbolji strelac Mersudin Ahmetović, koji je postigao 13 pogodaka, četiri više od Gorana Zakarića (Željezničar) i Luke Menala (Široki Brijeg).

Najlošiji napad ima „fenjeraš“ Vitez, čiji igrači su samo osam puta (prosek 0,45) zatresli mrežu rivala. Najbolju odbranu ima Željezničar sa svega 12 primljenih pogodaka (0.67 po meču), a najgoru Čelik sa 45 (2,5).

Za Evropu potrebna pojačanja

Krupa ima dosta dobre šanse da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope, jer se osim borbe za vrh nalazi među četiri najbolje ekipe u Kupu BiH.

- Mi u klubu prvo treba da sednemo i vidimo kakvi su nam ciljevi, a ukoliko to bude Evropa biće nam potrebna pojačanja u svim linijama tima, kako bi bili ravnopravni sa ostalim timovima – smatra trener Slobodan Starčević.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.