Švajcarski Blik: Kroz tunel pakla do Lige šampiona

Izvor: RTS, 14.Avg.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarski Blik: Kroz "tunel pakla" do Lige šampiona

Crvena zvezda će se protiv Jang bojsa boriti za plasman u Ligu šampiona, a švajcarski Blik slikovito upozorava da ekipu iz Berna u Beogradu čeka "pakao".
"Stadion Crvene zvezde ima dugu tradiciju i po mnogo čemu je legendaran. Nekada je primao 110.000 ljudi i bio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedan od najvećih u Evropi. Sada je kapacitet prepolovljen, ali gostujuće igrače od svlačionice do terena čeka impresivan i zastrašujuć put. Tunel prekriven grafitima deluje beskonačno dugačak i skučen. A kada konačno izađete na teren, čeka vas pirotehnički pakao na tribinama", navodi se u tekstu švajcarskog lista, uz video-snimak prolaska kroz tunel na stadionu "Rajko Mitić".

Crvena zvezda će u dvomeču baraža za Ligu šampiona biti gost u prvoj utakmici, u sredu 21. avgusta.
"Revanš meč na programu je 27. avgusta u Beogradu. Zvezda želi u Ligu šampiona, ne samo zbog prestiža, već i zbog značajne novčane sume. Takođe, duel srpskog i švajcarskog tima biće zanimljiv zbog predistorije", navodi Blik i podseća na duel između Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji.
"Švajcarska je pobedila Srbiju 2:1. Džaka i Lihtštajner provocirali su Srbe dvoglavim orlom. VAR nije primtio očigledan penal za Srbiju. Posle meča selektor Krstajić 'slao' je glavnog sudiju Feliksa Briha u Hag, a srpski mediji koristili su izraze 'Žestoka krađa', 'Sramota', 'Masakr'."
Blik dodaje da Švajcarci imaju sreće pošto u svom sastavu nemaju igrače albanskog porekla, ali podseća da je član tima iz Berna Miralem Sulejmani, nekadašnji reprezentativac Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Korektni Švajcarci prestravljeni zbog “tunela pakla” (VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 14.Avg.2019

Švajcarci su pomno ispratili triler meč u Kopenhagenu i, čim su saznali ime rivala njihovog šampiona, posvetili značajan prostor Crvenoj zvezdi. Ugledni Blik reportažu o crveno-belima donosi pod naslovom “Jang Bojs  mora kroz tunel pakla do Lige šampiona”.. Na meču za UEFA Superkup Liverpul...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.