Štimcu dabl-dabl prelazi u naviku, Ludvigzburg opasno zapretio crno-belima

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štimcu dabl-dabl prelazi u naviku, Ludvigzburg opasno zapretio crno-belima

Bešiktaš na kraju ipak slavio sa 88:85

Šanse su bile minimalne, ali nemački mentalitet ne dozvoljava borbu bez predaje. Ludvigzburgu je igrala samo pobeda na Bosforu. A Bešiktaš je mnogo kvalitetniji tim. Ali večeras je morao dobro da se oznoji ne bi li zaustavio napad Ludvigzburga na Partizanovo treće mesto u Grupi E Lige šampiona. U dramatičnoij završnici u Istanbulu, Crni Orlovi su slavili sa 88:85.

Taman kad se učinilo da će Bešiktaš lako privesti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meč kraju Ludvigzburg je vezao tri trojke i prišao na 75:77. Vladimir Štimac je košem prekinuo tu baražnu paljbu Nemaca, ali su prerano domaći umislili da su završili posao. Opet trojke, Tekelea Kotona, pa Drua Kroforda, i Ludvigzburg je prišao na samo bod zaostatka, ali nije mogao doveka da pogađa, a igračima Bešiktaša su u penal završnici ruke ostale mirne.

Četverac Bešiktaša imao je dvocifren košgeterski učinak, a najefikasniji je bio Vladimir Štimac sa 17 poena (6/9 iz igre, 5/5 sa penača) i 12 skokova. Njegov četvrti dabl-dabl učinak u ovoj evropski sezoni. U prošlom kolu je Solnoku ubacio 19 poena i imao 14 skokova.

Di-Džej Stroberi je ubacio 16 poena za Bešiktaš, Majkl Rol i Erl Klark po 14... U poraženom timu Kroford i Džek Kuli su prednjačili sa po 12.

AEK je bez većih problema otpisao Zjelonu Goru sa 71:64 uz 21 poen Majk Diksona, pa će u nokaut fazu takmičenja sa drugog mesta iz Grupe E.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.