Stanković: Juventus me podseća na Murinjov Inter, treba da napadne Barselonu!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2015, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Juventus me podseća na Murinjov Inter, treba da napadne Barselonu!

„Mi smo pre pet godina pobedili Barsu na lukavstvo i majstorstvo Žozea Murinja“, rekao bivši as Intera i Crvene zvezde

Mnoge počasti doživeo je Dejan Stanković tokom karijere. Definitivno, reč je o jednom od najznačajnijih igrača u istoriji srpskog fudbala. Igrao je na tri Mundijala, postao rekorder po broju nastupa u nacionalnom timu, osvojio i pehar Lige šampiona.

Sekvence >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << te sezone i danas se nalaze u kori malog mozga legendarnog veziste Crvene zvezde i Intera. Tu noć u Madridu, kada je sa Murinjovim Interom savladao Bajern, Stanković smatra vrhuncem karijere. I zbog osvojenog pehara i zbog trijumfa nad Barselonom u polufinalu za koju su mnogi tvrdili da je u tom trenutku nedodirljiva.

Tada je Inter bio u Juventusovoj koži. Upravo zbog toga Stanković smatra da šampion Italije ne sme da podigne ruke u znak predaje pre susreta u Berlinu.

„I ja sam malo iznenađen činjenicom da se Juventus plasirao u finale Lige šampiona. Tokom ove sezone podsetili su me na Inter iz 2010.godine. Imali su odlučnost i samopouzdanje. Ovo finale je Barselonin nivo, to je normalna stvar za njih, ali ne mislim da će lako pobediti Juventus. Očekujem meč sa mnogo strategije, sumnjam da će biti mnogo golova, ali ljubitelji fudbala će uživati u taktici.Ako bih morao da se kladim rekao bih da će Barselona da pobedi, ali kao navijač italijanskog fudbala verujem da Juventus može da iznenadi“, poručio je Dejan Stanković u razgovoru za sajt „Topileven“.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL IZMEĐU JUVENTUSA I BARSELONE

Finale u Berlinu biće ukrašeno sa mnogobrojnim zvezdama na opbe strane.

„Pre svega moram da pomenem Bufona. Điđi je golman legenda. On nikada nije želeo da napusti Juventus, i kad su igrali u Seriji B on je branio sa istom strašću. Dobro, tu je i Mesi. Uvek bih ga birao ispred Kristijana Ronalda. To je tip koji može da preokrene meč i kada mu ne ide najbolje“.

Mnogo sličnosti ima između današnjeg Juventusa i Intera u kojem je Stanković imao važnu rolu.

„Kada pričate o Barseloni uvek vam je napameti njihov fantastičan trio u napadu... Ali nije to jedini problem za Juventus. Klub iz Torina ima mnogo igrača koji su u godinama, imaju preko 30... Tu su Điđi, Pirlo, Barzalji, Kjelini. Ovo im je poslednja šansa da osvoje veliki pehar. I tu podsećaju na moj Inter. Mi smo tada imali mnogo igrača u godina, pored mene tu su bili Kambijaso, Zaneti, Eto, Dijego Milito. Te sezone smo odigrali četiri meča sa Barselonom, ali najbolju u fpolufinalu. Pre utakmice u Milanu Žoze Murinjo nam je rekao da sve što treba da uradimo jeste da napadnemo Barselonu. Slavili smo sa 3:1. Bilo je tu lukavstva, ali i sreće“.

On se prisetio čarobne noći u Madridu, kada se trofej sa velikim ušima našao u njegovim rukama.

„To je najveći trenutak za svakog fudbalera. Kadfa podignete pehar Lige šampiona zaboravite na sve žrtve koje ste podneli. Sećam se da sam te večeri na stadionu Reala plakao kada sam pogledao ka trofeju. Bio sam jako ponosan. Ponosni su bili i moji sinovi kada su videli da im otac drži pehar Lige šampiona“.

Osvrnuo se Stanković i na uticaj Murinja na njegovu karijeru.

„On je stvarno poseban. Stavio mi je do znanja da imam neke kvalitete za koje ni sam nisam znao da posedujem. To je neverovatno. Nikada neću da zaboravim dve sezone provedene sa Murinjom. Zvao sam ga prošle nedelje da mu čestitam na velikom uspehu, vratio je pehar Lige šampiona u dom Čelsija. Ove sezone nije mogao da uspe u Ligi šampiona, ali sam siguran da je sledeća njegova“, jasan je Stanković.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.