Izvor: RTS, 14.Apr.2021, 08:12

Spektakl Liverpula i Bajerna na RTS1, Siti brani pobedu u Dortmundu

Revanš utakmicama između Liverpula i Real Madrida, odnosno Borusije Dortmund i Mančester sitija, biće odlučena preostala dva učesnika polufinala ovogodišnje Lige šampiona. Okršaj Liverpula i Reala od 21.00 možete gledati u direktnom prenosu na RTS1, strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), a tok meča i kretanje rezultata pratite na našem portalu.
Pred revanše "kraljevski" klub i "građani" imaju prednost – Real je pobedio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Liverpul 3:1 na svom stadionu, dok Siti u Borusiju nosi višak od jednog gola (2:1).

Ekipa Zinedina Zidana je protiv "crvenih" pre osam dana odigrala jedan od najboljih mečeva ove sezone i blizu je polufinala, a sjajnu sedmicu kompletirala trijumfom nad Barselonom u "El klasiku".
Iako ima problema sa povredama i igračima zaraženim koronavirusom, Real je pokazao da ume da igra velike utakmice i sada ima realnu nadu da može do oba najvrednija trofeja u ovoj sezoni.
"Nećemo da biramo, niti da govorimo o tome što je već rečeno. Ovo je novi dan, zanima nas samo ova utakmica, ništa drugo. Pokušaćemo da obezbedimo prolaz među četiri najbolja tima", kaže Zidan.
Njegov kolega na drugoj strani Jirgen Klop svestan je koliko će njegovom timu biti teško, ali podseća da je u prošlosti Liverpul pravio i veća čuda.
"Kada izgubite sa 1:3, izgleda da ste već ispali, znači da nemamo šta da izgubimo. Pokušaćemo, to je posao koji moramo da uradimo. Moramo da pokušamo da pobedimo u toj utakmici i samo to. Onda ćemo već videti", naveo je nemački stručnjak.
U istom terminu Borusija će na "Signal Iduna parku" dočekati Mančester siti, koji je pobedio u prvom meču, ali nije već obezbedio prolaz među četiri najbolja tima na Starom kontinentu.
Golom u gostima, bundesligaš je sačuvao šansu za plasman dalje, ali će imati velikih problema jer zbog povreda opet neće igrati Džejdon Sančo, dok su Marko Rojs i Mats Humels pod znakom pitanja.
"Bila bi neverovatna priča da pobedimo Mančester siti i stignemo do polufinala Lige šampiona uprkos problemima koje imamo. Verujemo u to, ali samo verovanje neće biti dovoljno. U prvoj utakmici smo pokazali da možemo da igramo protiv vrhunskog tima. Izgubili smo i sada moramo da postignemo gol. Samo odbrana neće biti dovoljna", poručio je trener Edin Terzić.
U polufinale su se u utorak plasirali Pari Sen Žermen i Čelsi.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJAVA DANA (sreda, 14. april): Siti i Real čuvaju prednost u Ligi šampiona, Zvezdina bitka za pol-poziciju i veliki dan za srpski Virtus

Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021

Pogledajte šta nas od sportskih dešavanja očekuje danas..BORUSIJA DORTMUND – MANČESTER SITI, 21.00../Fudbal, Liga šampiona/..|..Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com..Očekuje nas paklen revanš u Dortmundu. Siti ima gol prednosti (2:1), ali igra čete Pepa Gvardiole ne obećava siguran prolaz....

Nastavak na MozzartSport.com...

Real odoleo na Enfildu, Siti preokretom do polufinala

Izvor: N1 televizija, 14.Apr.2021

Velikih obrta nije bilo u revanš mečevima preostala dva četvrtfinala. Real je odbranio u Liverpulu velikih 3:1 odigravši 0:0, dok je Mančester Siti i u Dortmundu slavio 2:1.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.