Skener Zvezdinih protivnika

Izvor: RTS, 30.Avg.2019, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skener Zvezdinih protivnika

Pred Crvenom zvezdom je šest vrlo interesantnih duela u grupi B Lige šampiona. Zvezda sa Bajernom nije igrala od 2007, sa Totenhemom od 1972. godine, dok ih protiv Olimpijakosa očekuju prvi dueli u Uefinim takmičenjima.
Crvena zvezda se nikada nije sastajala sa Olimpijakosom u evropskim nadmetanjima, dok je protiv Totenhema Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igrala samo jednom, i to u osmini finala Kupa Uefa 1972-73. godine kada je naš tim u Beogradu slavio sa 1:0 golom Lazarevića, dok je u Londonu bilo 2:0 za Totenhem koji je te sezone ispao u polufinalu od Liverpula.

Što se tiče duela sa Bajernom, istorija je sasvim drugačija.
Crvena zvezda je u sezoni 1979-80. prvi put odmerila snage sa Bavarcima. Posle poraza u Minheu od 2:0, naš tim je slavio u Beogradu sa 3:2, i ostao bez četvrtfinala, međutim 1990-91. u polufinalu Kupa šampiona, Zvezda je slavila u Nemačkoj sa 2:1, dok je u Beogradu bilo istorijskih 2:2, nakon kojih je Zvezda u finalu savladala Olimpik iz Marselja i postala šampion Evrope.
Poslednji meč protiv Bajerna šampion naše zemlje odigrao je 2007-08 u grupnoj fazi Kupa Uefa, kada su Bavarci slavili sa 3:2.
Totenhem je prošlogodišnji finalista Lige šamiona, a tim Maurisija Poketina na terenu predvode Hari Kejn, Lukas Mura, Dele Ali, Kristijan Eriksen i Son. Na golu je iskusni Igo Loris, dok odbranom komanduju Aldervejreld, Sančez i Vertongen.
Otišao je bek Tripije, ali je došao supertalentovani Argentinac Lo Selso - veliki adut ekipe na sredini terena.
Okosnicu Bajernovog tima čine igrači koji su dugo u timu, golman Nojer, Kimih, Boateng, Alaba, Alkantara i Levandovski. Novi su bekovi, Francuzi Pavar i Ernandez, a najveće pojačanje su dobili dolaskom Brazilca Kutinja, ali i iskusnog Hrvata Perišića.
Što se Olimpijakosa tiče, sa klupe ih predvodi Portugalac Pedro Martins, i raspolaže timom prepunim internacionalaca.
Prednjače njegovi sunarodnici, golman Žoze Sa, defanzivac Semedo i kreator igre Danijel Podense, dok uz Brazilca Guiljermea, na sredini terena igra tima u mnogome zavisi od letošnjeg pojačanja, iskusnog Francuza Valbuene. U navali, Martins može da računa na Marokanca El Arabija koji je briljirao u plej-ofu protiv Krasnodara, potom na Španca Gerera i našeg Lazara Ranđelovića koji je takođe bio dvostruki strelac protiv Krasnodara u kvalifikacijama.
Uzbudljivo će biti i u grupi A gde ćemo gledati derbi između Reala i Pari Sen Žermena, Mančester Siti ne bi trebalo da ima problema oko prolaska u osminu finala u grupi C, dok će u D grupi Simeoneov Atletiko ponovo morati na megdan Kristijanu Ronaldu.
Drugu godinu za redom u istoj grupi će igrati aktuelni šampion Evrope Liverpul i Napoli, a pored njih u grupi E će igrati i Salcurg i Genk.
U F grupi su čak tri bivša šampiona Evrope, među kojima je Barselona veliki favorit, dok će grupe H i G biti prilično izjednačene, bez izrazitih favorita.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZVEZDA TOTENHEMA Čeka nas ozbiljan ispit

Izvor: 011vodič.com, 30.Avg.2019

Na severu Londona zadovoljni su epilogom žreba za grupnu fazu Lige šampiona. Napadač Totenhema Hari Kejn u prvom komentaru vrlo oprezno najavljuje duele sa Bajernom, Olimpijakosom i Crvenom zvezdom. Prirodno je da Englez Bavarce i svoj tim vidi kao favorite grupe B.. Na meču Kardif – Fulam, naša...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.