Sitiju prijao „skijaški“ izlet u Midlends - Građani i dalje drže korak sa Čelsijem (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Dec.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sitiju prijao „skijaški“ izlet u Midlends - Građani i dalje drže korak sa Čelsijem (VIDEO)

Ekipa Manuela Pelegrinija bez većih problema već u prvom poluvremenu rešila pitanje pobednika protiv Vest Bromviča

Mančester Siti nastavlja poteru za Čelsijem u trci za titulu šampiona Engleske! Možda i lakše nego što se očekivalo aktuelni prvak Premijer lige slavio je gostovanju Vest Bromvič Albionu sa 3:1 i ponovo prišao na tri boda zaostatka londonskim Plavcima sa Stamford Bridža.

Ekipi Sitija ovo je bila deveta uzastopna pobeda u svim takmičenjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a sedma u engleskom šampionatu. Interesantno, Građani poslednji put nisu trijumfovali u gostima 8. novembra i gostovanja Kvins Park Rendžersima.

Prema prikazanoj igri danas je na Hotornu bilo jasno da domaćin ne može da parira ekipi Manuela Pelegrinija, a kada se sve sabere, kvalitetnih 45 minuta bilo je dovoljno da aktuelni  šampion ostane na pravom putu.

Građani se nisu pošteno ni oznojili i umorili, a već su imali gol prednosti. Igrao se osmi minut kada je Ben Foster amaterski reagovao, posle jednog centaršuta spustio je loptu pravo na nogu Fernando kojem nije bilo teško da na pravi način iskoristi pravi poklon.

Vest Bromvič kao da nije postojao na početku utakmice ili se igračima domaćeg tima nije previše izlazilo napolje po snegu koji je baš u to vreme počeo da pada u Midlendsu. Bivši štoper Sitija Džolion Leskot napravio je prekršaj nad David Silvom i sudija je pokazao na belu tačku.

Odgovornost je, kao i uvek, preuzeo Jaja Ture, koji je bio precizan i tako sasvim jasno nagovestio da će gosti treći put zaredom odneti bodove sa stadiona Hotorn.

Ako je i bilo nekih dilema kako će se završiti ova utakmica, onda je ona otklonjena u 34. minutu. Proradila je Sitijeva španska veza, Hesus Navas asistirao je Silvi, a ovaj je majstorski poslao loptu iza leđa Fostera.

Zamenik kapitena reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov ušao je u igru u 63. minutu umesto Silve, a aktuelni šampion Engleske u drugom poluvremenu je rutinski držao konce u svojim rukama po terenu koji je u završnici već ličio na livadu koja je prikladnije za grudvanje i sankanje, a ne za fudbal.

Ipak, da domaći navijači ne odu kućama baš potpuno razočarani, potrudio se Braun Ajdija koji je iskoristio lošu intervenciju Džoa Harta posle kornera u 87. minutu i ćušnuo loptu u mrežu.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   London

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.