Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2021, 10:29

Siti hladi šampanjac, Liverpul više nema pravo na kiks, Palas je Čelsijeva redovna mušterija

Premijer liga: Građani uskoro vraćaju krunu na Etihad. Redsi moraju da pobede Aston Vilu na Enfildu ako želi u Ligu šampiona. Posle "šamara" protiv VBA prošle nedelje, Plavci se vade na Selherst parku

Tri favorita, giganta na Ostrvu - Mančester Siti, Liverpul i Čelsi, danas igraju mečeve 32. kola Premijer lige. Da li su to i tri fiksa?

Građani nezadrživo grabe ka tituli. Prednost od 14 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bodova, uz meč više, u odnosu na gradskog rivala Junajted, kapital su koji četi Pepa Gvardiole sigurno garantuje novu krunu, pošto je godinu dana bila na Enfildu. Siti danas (13.30) na svom terenu dočekuje nepredvidivi Lids Marsela Bijelse. Povratnik u elitni rang igra totalni fudbal, na gol više. Često zbog ofanzivnog stila Argentinca gube bodove, ali u Jorkširu mogu da budu prezadovoljni sa prvom sezonom u Premijer lige posle dugo godina tavorenja. Opstanak je davno obezbeđen, dok je Evropa i dalje prevelik zalogaj za Lids.

Menadžer Sitija Pep Gvardiola ima na raspolaganju kompletan tim. Serhio Aguero, Garbijel Žezus i Rahim Sterling bili su rezerve u meču sa Borusijom iz Dotmunda u utorak u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, a sada bi mogli da se vrate u startnu postavu.

Kod gostiju nema pravo da igra krilo Džek Herison jer je na pozajmici iz redova tima iz Mančestera. Roviti su Rodrigo, Robin Koh i Pablo Ernandez, ali se očekuje da istrče ne teren stadiona Etihad. Bijelsa može da računa i na Gaetana Berardija. U prvom delu sezoen Lids je uspeo da odoli Sitiu na Eland roudu, bilo je 1:1.

13.30: (1,35) Mančester Siti (5,30) Lids (8,00)

Košmarna sezona za Liverpul mogla bi da se završi i bez plasmana u Ligu šampiona. Brojne povrede na startu sezone, posebno sa defanzivcima, ali i slabija forma zvezda Jirgena Klopa uticali su da je šampion tek sedmi, ali i dalje ima realne izgleda za četvrto mesto i plasman u najjače takmičenje na Starom kontinentu. Prethodne nedelje Redsi su nadigrani u Madridu od Reala (1:3), pa će teško do polufinala Lige šampiona.

Na Enfildu Aston Vila danas (16.00) mora da padne. Ovo je jedan od ključnih mečeva šampiona do kraja Premijer lige. Novi kiks bi znatno udaljio slavni klub od borbe za elitno takmičenje na Starom kontinentu. Posao domaćinu će biti olakšane neigranjem Džeka Griliša, udarne snage tima iz Birmingema. Kapiten Vile pauziraće bar još dve nedelje, propustiće utakmice protiv Liverpula, Mančester Sitija, najverovatnije i Vest Brom Albiona.

16.00: (1,55) Liverpul (4,10) Aston Vila (6,00)

Kako je Džek Griliš poslednjih dana počeo da trenira sa ekipom verovalo se da bi mogao da bude spreman već za vikend i utakmicu sa Liverpulom. Međutim, moraće fudbaleri Aston Vile još neko vreme da sačekaju na povratak svog kapitena i najkorisnijeg fudbalera. Kako je sam trener ekipe iz Birmingema Din Smit potvrdio, 25-godišnji plejmejker će odsustvovati još par nedelja. Reprezentativac Engleske je zbog povrede lista propustio poslednjih sedam mečeva Vile koja je po dva puta slavila i igrala nerešeno, a u tri navrata gubila.

Vila je u prethodnoj rundi protiv Fulama pokazala da je kadra za povratak i bez prve zvezde tima. Međutim, kada je Griliš na terenu, reč je o neuporedivo kvalitetnijoj ekipi. Ove sezone je postigao šest i namestio 12 ligaških golova na 22 nastupa čime se preporučio selektoru Albiona Geretu Sautgejtu. Povreda ga je omela da igra za reprezentaciju na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine, ali nema sumnje da ga selektor i dalje vidi kao jednu od ključnih karika na predstojećem Evropskom šampionatu.

Klop nema novih problema s povredama, ali bi mogao da „promeša karte“ u odnosu na ekipu koja je razočarala protiv Reala u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Nemački stručnjak i dalje ne može da računa na Džoa Gomeza, Virdžila van Dajka, Džordana Hendersona, Džoel Matipa, a tri nedelje u konkurenciji za tim nema ni Belgijanca Divoka Origija.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE MANČESTER SITI DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 3,00.

Redsima je u sećanju katastrofa s početka sezone, kada su poraženi ns Vila parku sa 7:2. Ipak, početkom godine u FA kupu, Liverpul je pobedio u Birmingemu sa 4:1. Ova dva timna igraju efikasne utakmice. Na prethodnih osam mečeva, sedam puta je bilo tri ili više pogodaka.

Čelsi je pobedio u Sevilji Porto sa 2:0 i na korak je do polufinala Lige šampiona, ali u Premijer ligi boli „šamar“ oid VBA prethodne nedelje (2:5). Plavci nisu na mestu u eliti, trenutno je tu gradski rival Vest Hem. Pobeda se nameđe kao imprativ danas (18.30) u malom gradskom derbiju na Selherst parku protiv Kristal Palasa. Domaćin ume da iznenadi favorite, prošle nedelje je tim Luke Milivojevića osvojio bod (1:1) na Gudisonu protiv Evertona golom Mišua Batšuaija u finišu. Belgijanac neće igrati danas jer je na pozajmici iz Čelsija.

18.30: (6,75) Kristal Palas (3,90) Čelsi (1,55)

Menadžer Palasa Roj Hodžson moći će da računa na Džejmsa Mekartija koji se vraća u tim posle povrede zadnje lože. Natanjel Klajn, Džejms Tomkins, Mamadu Sako i Džejms Mekartur i dalje nisu u konkurencji za tim. Čelsiju nedostaje samo Brazilac Tijago Silva, letošnje pojačanje iz Pari Sen Žermena. Francuz N’Golo Kante je bio rezervista u Sevilji, ali sada bi mogao da se vrati u startnih 11. Povreda je prošlost za neumornu radilici na sredini terena. Šansu bi mogao da dobije i oporavljeni Kristijan Pulišić.

U prvom delu sezone Čelsi je pobedio gradskog rivala na Stamford Bridžu sa 4:0. Plavci su dobili Palas na šest poslednjih mečeva u Premijer ligi.

PREMIJER LIGA – 31. KOLO

Petak

Fulam - Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Traore 90+3/

Subota

13.30: (1,35) Mančester Siti (5,30) Lids (8,00)

16.00: (1,55) Liverpul (4,10) Aston Vila (6,00)

18.30: (6,75) Kristal Palas (3,90) Čelsi (1,55)

Nedelja

13.00: (2,45) Barnli (2,95) Njukasl (3,30)

15.05: (2,80) Vest Hem (3,20) Lester (2,60)

17.30: (2,75) Totenhem (3,25) Mančester Junajted (2,60)

20.00: (6,75) Šefild Junajted (3,90) Arsenal (1,55)

Ponedeljak

19.00: (3,10) VBA (3,25) Sautempton (2,35)

21.15: (2,45) Brajton (3,10) Everton (3,10)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Lil bacio rukavicu Svecima, Mitrović udaljava PSŽ od trona

Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2021

Francuska Liga 1: Poketino ima velikih problema sa izostancima ključnih igrača. Neće biti Nejmara, Markinjosa, Ikardija, Veratija.. Argentinski stručnjak bi mogao da odmori i Kilijana Mbapea..Da li je na pomolu senzaciju u Ligi 1? Lil je blizu krune u Francuskoj, ima šest bodova više od Pari Sen...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.