Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2021, 14:16

Lil bacio rukavicu Svecima, Mitrović udaljava PSŽ od trona

Francuska Liga 1: Poketino ima velikih problema sa izostancima ključnih igrača. Neće biti Nejmara, Markinjosa, Ikardija, Veratija... Argentinski stručnjak bi mogao da odmori i Kilijana Mbapea

Da li je na pomolu senzaciju u Ligi 1? Lil je blizu krune u Francuskoj, ima šest bodova više od Pari Sen Žermena posle pobede prošle nedelje na Parku prinčeva (0:1) i trijumfa u petak u Mecu sa 2:0. Ono što se činilo da je nezamislivo, da neko otme titulu moćnom, skupocenom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pariskom timu, sada je moguće.

Pari Sen Žermen nema pravo na kiks do kraja šampionata Francuske. Bodovi su imperativ za četu Maurisija Poketina danas (17.00) u Strazburu. Imaće kapiten domaćina, srpski reprezentativac Stefan Mitrović mnogo posla kako da osujeti napade dominantnog tima u Francuskoj poslednjih godina, koji pobeđuje Barselonu i Bajern, ali u domaćim okvirima posrće ove sezone u Ligi 1. Posao Mitroviću i defanzivcima Strazbura će biti olakšan jer neće biti drugog superstara u napadu Parižana, Nejmara. Brazilac je prošle nedelje isključen u derbiju sa Lilom i pauziraće dva meča.

Moguće je da i Mbape neće igrati od prvog minuta, a da će najistureniji igrač u napadu gostiju da bude Italijan Mojze Ken. Poketino ne može da računa na povređene Maura Ikardija i Markinjosa. Marko Verati je u karantinu zbog virusa korona, dok su van stroja i Florenci, Kurzava, Bernat, Dialo...

17.00: (5,10) Strazbur (3,60) PSŽ (1,73)

Sveci su umorni posle pobede u Minhenu protiv Bajerna sa 3:2 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, ali jednostavno – tri boda su preko potrebna ako žele da odbrane francuski tron.

"Strazbur je fizički tim. Moramo biti oprezni da odaberemo najsvežiji tim sa najviše energije. Važno je da imamo kvalitet. Medicinsko i fitnes osoblje ulaže napore da imamo igrače u najboljem mogućem stanju. Važno nam je da pronađemo igrače koji su najpogodniji za utakmicu, ne rizikujući, ali da pobedimo u subotnjem meču“, rekao je trener Poketino, prenosi sajt Lige 1.

PSŽ je u prvom meču pobedio Strazbur sa 4:0.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Derbi 32. kola Lige 1, duel nekadašnjih francuskih šampiona Monpeljea i Marselja, u subotu (21.00), mogao bi da odredi putnika u Evropu. Oba tima se bore sa Lansom i Renom za poziciju broj 5. Lil, Pari Sen Žermen, Monako i Lion su neuhvatljivi na prva četiti mesta. Domaćin je na mestu koje se i očekivalo pre početka sezone, u gornjem delu tabele, dok je Marselj razočarao u ovom šampionatu.

Smena Andrea Vilasa Boasa s kormila tima sa Velodroma i dolazak argentinskog stručnjaka Horhea Sampaolija prodrmala je bivšeg šampiona Evrope. Nekadašnji selektor Čilea i Argentine, bivši strateg Sevilje i brazilskog Atletiko Mineira, iz koga je stigao u Marselj, ima tri pobede na četiri meča na klupi prošle sezone drugoplasiranog tima šampionata Francuske. Jedini poraz je zabeležen u meču sa Nicom u gostima (0:3).

Monpelje je imao krizu početkom godine, ali u poslednje vreme se stabilizovao. Ekipa za koju igraju nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde Mihailo Ristić i Petar Škuletić bez poraza je više od dva meseca, još od 31. januara. Posle poraza od Lansa na svom terenu (1:2), tim sa juga Francuske je odigrao devet utakmica bez poraza u Ligi 1, od toga ima četiri pobede.

Prvi strelac Monpeljea sa 12 golova je Alžirac Andi Dalort. Marselj ima u svojim redovima odlične individualce. Sa osam pogodaka ističe se Floran Tovon. Tu je i nekadašnji francuski reprezentativac Dimitri Paje. Problem s neefikasnošću argentinskog napadača Dijega Benedeta u prvom delu sezone pokušava da nadomesti Poljak Arkadijuš Milik, zimsko pojačanje iz Napolija.

21.00: (2,85) Monpelje (2,85) Marselj (2,85)

U prvom delu šampionata Marselj je pobedio Monpelje sa 3:1, a prvi gol na meču delo je srpskog reprezentativca Nemanje Radonjića koji je od januara na pozajmici u Herti iz Berlina. Tim sa Velodroma nije poražen tri poslednje utakmica protiv Monpeljea, dok domaćin na stadionu Moson ima dva trijumfa i remi protiv vicešampiona Francuske na tri prethodna duela. Na četiri od šest poslednjih mečeva ova dva tima dolazio je tip 0-2 gola.

Oba meča današnjeg programa u Ligi 1, Strazbur – PSŽ (17.00) i Monpelje – Marselj (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

FRANCUSKA 1 – 32. KOLO

Petak

Mec - Lil 0:2 (0:2)

/Jilmaz 60, Dželik 89/

Subota

17.00: (5,10) Strazbur (3,60) PSŽ (1,73)

21.00: (2,85) Monpelje (2,85) Marselj (2,85)

Nedelja

13.00: (1,93) Ren (3,40) Nant (4,20)

15.00: (2,15) Brest (3,40) Nim (3,40)

15.00: (2,05) Lans (3,35) Lorijan (3,80)

15.00: (2,40) Nica (3,20) Rems (3,10)

15.00: (2,40) Sent Etjen (3,10) Bordo (3,20)

17.05: (1,25) Monako (6,75) Dižon (14,0)

21.00: (1,40) Lion (4,50) Anže (8,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.