Izvor: MozzartSport.com, 10.Jul.2020, 00:06

Sevilja je tim za Ligu šampiona, Banega majstor koji će je vratiti na Pishuan (VIDEO)

Remontada na San Mamesu

Španci imaju melodičan naziv za preokret. Remontada. Takav jedan režirao je Ever Banega i poveo Sevilju ka Ligi šampiona. Gledali su Andalužani u oči prvom porazu od februarskog gostovanja u Vigu, međutim, proključala je vrela argentinska krv iskusnog veziste, u razmaku od samo četiri minuta pokorio je San Mames i ekipu Đulena Lopetegija primakao grupnoj fazi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << elitnog evropskog kupa: 2:1 u poslednjem meču današnjeg programa 35. kola La Lige.

Iako sigurno nije najatreaktivniji fudbaler na svetu, Banega u sebi ima karakter pobednika i ne miri se tako lako sa negativnostima. Njegovi saigrači su u Baskiji bili pomalo dezorijentisani, iako igrom nisu zaslužili loš rezultat, ali ih je propust odbrane u 28. minutu koštao primljenog gola, tako što je desni bek Ander Kapa došao u tuđi kazneni prostor i poentirao za prednost Atletik Bilbaa.

Delovalo je tad da bi Garitanov tim mogao opet u konkurenciju za Ligu Evrope, a da će se borba za poslednju ulaznicu za Ligu šampiona zaoštriti između Viljareal i Sevilje. No, onda je Banega rešio da uzme stvar u svoje ruke i o čas posle minus pretvrio u plus.

Bila su to dva vrhunska, tehnički doterana poteza. Najpre savršeno izveden slobodan udarac, zatim pogodak u trepavicu Munira El Hadadija vredan preokreta Sevilje, za prvu ligašku pobedu na San Mamesu posle čak 11 godina.

Još važnije, Sevilja je na ovaj način zadržala šest bodova viška u odnosu na Viljareal. Deluje da je to ogroman kapital uoči poslednja tri kola. Lopetegijev tim u narednoj rundi dočekuje Majorku, pa putuje u San Sebastijan, da bi 19. jula dočekao Valensiju na „Ramon Sančez Pishuanu“. Slaviće se tad, verovatno, plasman u Ligu šampiona.

Zasluženo.

ŠPANIJA 1 – 35. KOLO

Utorak

Valensija - Valjadolid 2:1 (1:0)

/Gomez 30, Kangin 89 - Garsija 47/

Selta - Atletiko Madrid 1:1 (0:1)

/Beltran 49 - Morata 1/

Sreda

Betis – Osasuna 3:0 (2:0)

/Rodrigez 4, Alfonso Pedraza 28, Alenja 90+8/

Hetafe – Viljareal 1:3 (0:0)

/Doro 80 - Kazorla 63 pen, 85 pen, Penja 90+3/

Barselona - Espanjol 1:0 (0:0)

/Suarez 56/

Četvrtak

Eibar – Leganes 0:0

Majorka – Levante 2:0 (1:0)

/Kućo 40, Kubo 84/

Bilbao – Sevilja 1:2 (1:0)

/Kapa 28 – Banega 70, El Hadadi 74/

Petak

19.30: (1,80) Sosijedad (3,50) Granada (4,70)

22.00 (1,20) Real M. (6,75) Alaves (14,00)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.