Salgado: Pamtim Ilićev promašaj

Izvor: B92, 17.Okt.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salgado: Pamtim Ilićev promašaj

Nekadašnji desni bek Real Madrida Mičel Salgado, rekao je da se veoma dobro seća duela sa Partizanom u Beogradu 2003. godine, a posebno promašaja Saše Ilića.

Madriđani su tada u grupnoj fazi Lige šampiona, predvođeni zvezdama poput Zinedina Zidana, Dejvida Bekama i Luisa Figa, jedva izbegli poraz u Humskoj, a meč je završen bez golova.

Sećam se, bio je to težak meč za nas, atmosfera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bila naelektrisana, navijači su sjajno bodrili svoj tim. Nije lako pobediti u Srbiji, domaći tim odradio je odličan posao, sećam se da su imali nekoliko velikih šansi“, rekao je Salgado posle konferencije za medije u Beogradu, gde boravi kao ambasador Tura trofeja Lige šampiona.

Salgado je istakao da su dva trijumfa u elitnom takmičenju, 2000. godine protiv Valensije, i dve godine kasnije protiv Leverkuzena najvažniji trenuci u njegovom životu, uz rođenje dece.

Prvim trijumf bio je ostvarenje sna, a drugi u Glazgovu je to nadogradio, bio sam ponosan što sam igrao u jednom od najjačih timova u istoriji. Tim je bio neverovatan, sa Ronaldom, Robertom Karlosom, Zidanom, Figom, Raulm. Svi najbolji igrači sveta bili su tu, osvojili smo sve, Superkup, Interkontinentalni kup“, istakao je Salgado.

Salgado nije hteo nikog posebno da izdvoji, ali je ipak opisao neke od asova.

Zidan je najelegentaniji fudbaler sa kojim sam igrao, pa Roberto Karlos, Raul je bio neviđeno inteligantan, Figo rođeni pobednik, sjajan u igri jedan na jedan. Uživao sam“, naglasio je Salgado.

Na pitanje da izdvoji jednog od trenera sa kojim je sarađivao, Salgado, nije imao dileme.

Naravno, Del Boske, sa kojim smo osvojile obe titule“, zaključio je Salgado, koji je sa Madriđanima uz dve Lige šampiona osvojio i četiri titule u Primeri.

Salgado je karijeru počeo u Selti iz Viga, a posle decenije u Madridu odigrao je i četiri sezone u Premijer ligi za Blekburn. Za reprezentaciju Španije odigrao je 53 utakmice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BIVŠA ZVEZDA REALA U BEOGRADU: Još pamtim promašaj Saše Ilića!

Izvor: HotSport.rs, 17.Okt.2014

Nekadašnji desni bek Real Madrida Mičel Salgado, član čuvenih Galaktikosa, rekao je da se veoma dobro seća duela sa Partizanom u Beogradu 2003. godine, a posebno promašaja Saše Ilića u finišu meča.. . Madriđani su tada u grupnoj fazi Lige šampiona, predvođeni zvezdama poput Zinedina Zidana,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.