Šabački vaterpolisti, domaćini i učesnici elitnog takmičenja

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabački vaterpolisti, domaćini i učesnici elitnog takmičenja

Barselona i Šabac domaćini su prvog kruga kvalifikacija za Ligu šampiona u vaterpolu. U gradu na obali Save, od večeras do nedelje, biće odigrano 15 utakmica. Pored Šapca i Crvene zvezde, takmičiće se i klubovi iz Rusije, Turske, Grčke i Rumunije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Dok najmlađi vaterpolisti treniraju, stariji spremno dočekuju rivale. U šabačkom klubu kažu da će o ulasku u drugi krug kvalifikacija, odlučivati nijanse.

"Klubovi su sličnog kvaliteta i to daje draž ovom turniru jer će biti izuzetno neizvestan. Ovo je jako bitan turnir za ceo grad, jer se Liga šampiona nije igrala u Šapcu, u bilo kom sportu, poslednjih tridesetak godina, od kada je Metaloplastika osamdesetih godina igrala Ligu šampiona", kaže Nemanja Ličanin, pomoćni trener VK Šabac.
Šapčani su prethodne sezone osvojili prvenstvo i Kup Srbije. Treniraju u jednom od najsavremenijih objekata u regionu, a za kvalifikacioni turnir ispunili su sve uslove, od dimenzija bazena, osvetljenja, do hologramske zaštite na ulaznicama.
Anto Vasović, sportski direktor VK Šabac, kaže da je to najveće klupsko takmičenje:
"Mi smo izuzetno počastvovani što smo kao mali klub, koji ne postoji dugo, pre svega bili prvaci države, osvojili smo duplu krunu i samim tim smo stekli pravo na učešće u ovom elitnom takmičenju. Imamo sve uslove da organizujemo ovako jednu manifestaciju i naravno, potrebni su i prateći sadržaji da možete i u gradu smestite sve ekipe, u ovom slučaju njih pet sa strane."
Za prodaju je ostalo još malo karata, a u gradu koji ima oko 700 ležajeva u 17 turističko-ugostiteljskih objekata, popunjeni su skoro svi smeštajni kapaciteti.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.