SEHA dominantna, deset srpskih igrača za F4 Lige šampiona

Izvor: Sportal.rs, 24.Mar.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEHA dominantna, deset srpskih igrača za F4 Lige šampiona

SEHA GAZPROM Južni tok liga, u kojoj već godinama učestvuju srpski klubovi, pokazala je svoj kvalitet i prema broju ekipa koje će se naći u samoj završnici EHF Lige šampiona. Dva najbolje plasirana tima iz regularnog dela takmičenja u kojem su učestvovala i dva najbolja srpska kluba iz prošle sezone, mađarski Vesprem i makedonski Vardar, kao i četvrtoplasirani PPD Zagreb, izborili su plasman u četvrtfinale EHF >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Lige šampiona.

Rivali Vojvodine i Radničkog, srpskih predstavnika u regionalnoj ligi, na žrebu u utorak od 12.00 sati saznaće protivnike u borbi za plasman na završni turnir EHF Lige šampiona u Kelnu 30. i 31. maja.

To praktično znači da je SEHA GAZPROM Južni tok liga ove godine nadmašila i najkvalitetnije evropske lige poput nemačke Bundeslige (Kil) i francuske LNH

(PSŽ), koje imaju po jednog predstavnika.

PRVI ŠEŠIR: Kil (Nemačka - Marko Vujin), Barselona (Španija), Vive Tauron Kielce (Poljska) i Vesprem (Mađarska - Momir Ilić)

DRUGI ŠEŠIR: Vardar (Makedonija - Strahinja Milić, Stefan Terzić, Dobrivoje Marković, Vladimir Petrić, Ilija Abutović, Alem Toskić), PIK Seged (Rajko Prodanović), PSŽ (Francuska - Mladen Bojinović) i PPD Zagreb (Hrvatska).

Ukupno 10 srpskih igrača u pet timova boriće se za plasman na završni turnir

evropskog elitnog takmičenja. Mečevi četvrtfinala igraće se u terminu od osmog do 12. aprila, odnosno, nedelju dana kasnije.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.