Regionalna liga? Terzić čeka dopis iz UEFA!

Izvor: Sportske.net, 21.Sep.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna liga? Terzić čeka dopis iz UEFA!

Posle izbora Aleksandra Čeferina za novog predsednika UEFA, sve glasniji su nagoveštaji da bi regionalna, Balkanska liga ipak mogla da se organizuje u skorijoj budućnosti. Šta o tome kažu u Zvezdi?

I na tu temu je, između ostalog, Zvezdan Terzić govorio u opširnom intervjuu za ''Redstarbelgrade''.

Generalni direktor Crvene zvezde priznaje da još uvek nema izgrađen svoj stav na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tu temu, jer bez obzira na medijske najave, ne postoji nikakav zvaničan predlog u vezi sa Regionalnom ligom. On ga očekuje od strane UEFA, posle čega će moći da izađe sa konkretnim mišljenjem.

''Ne možemo da zauzimamo stav na osnovu novinskih napisa. Očekujemo da najpre dobijemo zvaničan dopis iz UEFA o novom sistemu takmičenja u Ligi šampiona od 2018.

Moramo da znamo da će se Regionalna liga igrati pod tim i tim uslovima, za te i te nagrade, ovako bi bilo neozbiljno.

Fudbal je refleksija odnosa u društvu. Saradnja između klubova u regionu se preklapa sa saradnjom između država. Ne možemo imati saradnju sa, na primer, Dinamom iz Zagreba, ili Željezničarom, ili Slobodom iz Tuzle. Mi možemo da imamo neke prijateljske odnose, ali saradnja u ovom trenutku nije realna.

Ako je Regionalna liga nešto što bi uništilo domaću ligu - nisam, a ako bi to značilo realniju prohodnost u Ligu šampiona, onda bismo vagali dobre i loše strane.

Znamo da se u košarci igra Relionalna liga, da su i reprezentacije igrale. Ja u ovom trenutku nemam stav na tu temu dok se ne reše ove dileme.

Ne možemo mi da se sastanemo na livadi, pa hajde da igramo Zvezda - Sarajevo i slično. Taj predlog mora da stigne od UEFA''
, jadsan je Terzić.

On dalje dodaje i da će u odlučivanju, kad ili ako za to dođe vreme,  učestvovati i navijači Crvene zvezde ''sa Severa''.

''Obavićemo razgovor i sa naviijačima sa Severa, naravno da ćemo uvažiti i njihov stav. Ako bude ultimativno od strane UEFA i to ćemo im predočiti. Ali, mislim da neće biti ultimatuma, nego će nam se reći ako hoćete da igrate, izvolite, ako nećete, ne znam... postanite pusto ostrvo.

Ali, da mi najpre vidimo šta je to, koja je to ogromna dobit. To nije odluka koju treba da donese neki tamo mali Zvezdan Terzić, već treba i Skupština kluba da se izjasni o tome i u toj Skupštini je najjače jezgro navijača sa Severa'',
zaključio je Terzić.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Zvezdan Terzić

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.