Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2020, 17:11

Reč ima Vejn Runi: Fergusonova taktika bila samoubilačka, Siti možda neće imati bolju šansu da osvoji Ligu šampiona

“Kevin de Brujne jedan od trojice najboljih igrača na svetu”

Vejn Runi napisao je kolumnu za Tajms u kom je između ostalog kritikovao čuvenog trenera Mančester Junajteda, Ser Aleks Fergusona, što je mnoge iznenadilo. Pored toga dotakao se brojnih tema, te komentarisao nastavak Lige šampiona u danima koji dolaze.

Legendarni engleski napadač Vejn Runi najbolje godine u karijeri proveo je pod Aleksom Fergusonom. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Zato i ove kritike čude.

Snažni špic je devet godina igrao za Đavole pod komandom ser Aleksa. Osvojio je mnogo trofeja, ali za njega Ferguson nije najbolji menadžer sa kojim je sarađivao na Old Trafordu, što je već isticao, već Luj van Gal.

Sada mu je našao i zamerku u vidu taktike za mečeve protiv Barselone u dva finala Lige šampiona, 2009. i 2011. godine. Očigledno Runija mnogo bole ti porazi u dva finala.

U oba slučaja Junajted je pretrpeo poraze od majstora kakvi su Lionel Mesi, Ćavi, Inijesta i kompanija. Komentarisao je Runi duel Mančester Sitija protiv Real Madrida u Ligi šampiona, pa na sve to nadovezao priču o Junajtedu i Barsi.

"Uvek je teško za klub kao što je Real da uđe u utakmicu i da kaže "daćemo im loptu". Isto važi i za Junajted. Ali, izgubili smo dva finala Lige šampiona jer smo hteli da se nadigravamo s Gvardiolinom Barselonom, da ih visoko pritiskamo, a to je bilo samoubistvo. Sećam se da nam je Ser Aleks Ferguson pričao da smo mi Mančester i da moramo da napadamo, da je to u kulturi našeg kluba, a da sam ja pomislio u tom momentu: "Nisam baš tako siguran", krenuo je Runi da se priseća priprema za duele protiv Barse.

Potom je nastavio…

"Mislim da su svi igrači znali, duboko u sebi, da je to pogrešan pristup. Da napuštamo put koji nam je doneo uspeh 2008. godine u polufinalu sa čvrstom igrom. Pa smo oba puta bili nadigrani zbog toga", podvukao je Runi.

Runi baca svu težinu na rezultat, a ne na lepotu igre, niti pristup ni filozofiju.

"Istina je to što je rečeno za naš klub, ali kasnije smo sedeli i pričali kako smo izgubili. Meni to nije bitno kako igraš u tim velikim utakmicama Lige šampiona. Sve dok pobeđuješ. Pogledajte Liverpul kako je osvojio titulu, a mislim da i Zinedin Zidan ima isti stav", rekao je Runi.

Rekosmo da se Runi dotakao još nekih tema. A kao legendarni igrač Junajteda imao je samo reči hvale za Kevina de Brujnea iz Mančester Sitija. I njega vidi kao važnog šrafa protiv Real Madrida.

"Nema sumnje da je najveće oružje Sitija Kevin de Brujne, jedan od tri najbolja igrača sveta u ovom momentu. Protiv njega nikada nije bilo lako da se igra. Uvek se sećam kada smo u Evertonu Šnajderlin i ja igrali u formaciji 4-4-2 protiv Sitijevog veznog reda sa De Brujneom, Davidom Silvom, Fernandinjom, a uskakao je i Sterling. Potpuno su nas brojčano nadjačali. Nas dvojica smo bili u sredini igrališta i pričali: ´Šta se događa ovde?´. Gubili smo s 0:3 posle 37 minuta i imali 18 odsto posed lopte", napisao je Runi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Potom se fokusirao na samu igru Kevina de Brujnea.

"Podseća me malo na Stivena Džerarda. Pomeri se udesno pa šalje neke brilijantne lopte unutra, kao što je to Stivi radio. Sviđa mi se to što rizikuje, ne ide uvek na sigurna dodavanja, već na ona teška. Kada sam igrao sa Gigsom, uvek sam se otvarao jer sam znao da će probati da me nađe. De Brujne je takav. Može da proturi dodavanje kroz najmanje rupe u odbrani".

Runi na osnovu svega rečenog misli da Siti ima jako dobre šanse da osvoji Ligu šampiona.

"Možda nikada neće imati bolju šansu za osvajanje Lige šampiona. Serhio Ramos je suspendovan što je ogroman gubitak za Real Madrid i mislim da će Siti dati neki gol. Samo je jedino pitanje koliko je Siti čvrst u odbrani. Real će napadati njegove štopere".

Na koga bi se kladio?

"Video sam kako je Zinedin Zidan to radio kao trener Reala u prvom mandatu protiv timova koji igraju u Gvardiolinom stilu. I to mu je donelo uspeh. Ali, stavljam novac na Siti. Ne moraju da jure igru. Ne moraju da daju gol. Mogu i da izgube 0:1 i da prođu dalje", rekao je Runi.

Kvota na pobedu Sitija protiv Reala je 1,80.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.