Radnički zatalasao svet vaterpola

Izvor: KGsport.info, 15.Okt.2013, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički zatalasao svet vaterpola

Osvajanjem prvog mesta na drugom kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona, minulog vikenda, u Italiji, Radnički je zatalasao evropsku vaterpolo javnost.
A kako i ne bi, kada je na pomenutom takmičenju, u razmaku od svega desetak sati, „srušio“ dva velika stuba ovog sporta, domaći Pro Reko i zagrebačku Mladost, timove koji u svojim vitrinama imaju po sedam pehara sa naslovom šampiona Evrope.
Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << uspeh još je veći ako se u obzir uzme činjenica da je izvojevan na bazenu u Soriju, gde je moćna imperija Pro Reka dugo gradila temelje. Veliki je broj svetskih velikana koji su polagali koplja u tom hramu vaterpola, a Radnički, koji u vodama ovog sporta plovi tek drugu godinu, u subotu je postao prvi tim koji se tu radovao, posle više od sedam godina.
Po objavljivanju žreba za drugu fazu malo ko je očekivao da će Kragujevčani i dalje biti neporaženi na evropskoj sceni, a oni su sve demantovali sa tri nove pobede kojima su trijumfalni niz proširili na 18.
Što je najbitnije, Šumadinci su shvatili da sve konce igre drže u svojim rukama i da se za sve oni pitaju, pa im nije ni bilo važno koga će im LEN postaviti za poslednju prepreku na putu do Lige šampiona. Ako se uzme u obzir da je mogao da im padne i mađarski Solnok, sa trojicom srpskih reprezentativaca, čini se da je grčki Vuljagmeni rival po meri.
Međutim, daleko od toga da je Radnički veliki favorit u duelu sa grčkim timom sa dugogodišnjom tradicijom i sjajnom školom, koji u svojim redovima ima nekoliko reprezentativaca, pa će ovom dvomeču morati da pristupi maksimalno ozbiljno, kao što je to radio i u svim prethodnim duelima.
Pre toga, Kragujevčani će na kratko morati da se probude iz evropskog sna, jer ih već u petak očekuje start domaćeg šampionata i to protiv najtrofejnijeg srpskog tima, beogradskog Partizana.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Radnički: Srušili smo dva velika stuba vaterpola

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Okt.2013

Radnički je izdao saopštenje u kom se, između ostalog, navodi i da je osvajanjem prvog mesta na kvalifikacionom turniru u Italiji zatalasao evropsku vaterpolo javnost.. . – U razmaku od svega desetak sati, Radnički je „srušio“ dva velika stuba vaterpola, domaći Pro Reko i zagrebačku Mladost,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.