Radnički ide ka eliti, Zvezda ka Kupu Evrope

Izvor: Mondo, 17.Okt.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički ide ka eliti, Zvezda ka Kupu Evrope

U petak je počela druga faza kvalifikacija za Ligu šampiona. Kragujevčani su startovali pobedom nad Solnokom kod kuće - 12:10, a crveno-beli su izgubili od Hanovera u Nemačkoj - 10:11.

Foto: MN Press

Vaterpolisti Radničkog nastavili su borbu za plasman u Ligu šampiona, vaterpolisti Crvene zvezde tek su je počeli.

Kragujevčani su dugačkim putem ka eliti krenuli još u septembru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Francuskoj, kada su uspešno prebrodili prvu rundu. Ove nedelje, u svom gradu, organizuju turnir druge (od tri) faze kvalifikacija i počeli su pobedom. I to kakvom pobedom!

U bazenu "Park" pao je mađarski Solnok, jedan od projektovanih kandidata za osvajanje Lige šampiona - 12:10 (6:3, 3:2, 1:2, 2:3).

Tim za koji igraju srpski igrači Živko Gocić, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, kao i mađarske zvezde Norbert Madaraš, Gabor Kiš, Danijel i Deneš Varga i drugi, zakočio je pred raspoloženim Markom Ćukom (tri gola), Nikolom Dedovićem i Filipom Trajkovićem (po dva).

U drugom meču dana, Posilipo je savladao turski IJIK 13:6. U subotu će igrati Radnički - IJIK (18.30), Solnok - Posilipo (20.00), a u nedelju IJIK - Solnok (10.00) i Radnički - Posilipo (11.30).

Plasman u baraž obezbediće po dva tima iz svake od četiri grupe druge faze. Trećeplasirani timovi nastaviće takmičenje u Kupu Evrope.

Istovremeno, BVK Crvena zvezda bori se za plasman u Ligu šampiona u Hanoveru. I krenula je tesnim  porazom od domaćina, za koga nastupa Predrag Jokić - 10:11.

Trener šampiona Srbije Dejan Savić isticao je da bi njegov tim upravo u tom meču mogao da traži šansu za plasman u baraž sa drugog mesta, jer je jasno da će prvo zauzeti italijanski Pro Reko, koji je u petak lako pobedio Spartak iz Volgograda (14:8).

Iako je na turnir u Nemačku odveo ekipu u punom sastavu, ojačanu i za Denisa Šefika i Dejana Rackova, Savić je i pred polazak objašnjavao da je cilj njegovog drastično promenjenog tima jedan trijumf u Nemačkoj i plasman u Kup Evrope. Naredni rival crveno-belih biće Spartak iz Volgograda (subota, 18.00 časova), a u nedelju će igrati protiv Pro Reka (10.30 časova).

Termini baraža za učešće u Ligi šampiona su 29. oktobar i 12. novembar. Srbiju će sigurno i ove godine u grupnoj fazi predstavljati Partizan, koji je jedan od garantovanih učesnika, uz šampiona Evrope - Barselonetu, Brešu, Olimpijakos, Eger, Jug, Galatasaraj i Špandau.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Radnički u baražu za LŠ, Zvezda ostaje u Evropi!

Izvor: Mondo, 18.Okt.2014, 23:12

Kragujevčani osigurali baraž za mesto u eliti. Crveno-beli u Nemačkoj obezbedili bar mesto u Kupu Evrope...Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock..Posle velike pobede nad Solnokom, Radnički iz Kragujevca lako je u subotu uveče savladao i turski IJIK (18:3) i tako rezervisao svoje mesto u baražu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.