Izvor: MozzartSport.com, 15.Sep.2021, 22:22

Radivojević pet u metu u remiju Segeda, Ekberg pokorio Belorusiju, debakl Zagreba

Dva meča bez pobednika prvog dana rukometne Lige šampiona. Dobra igra srpskog reprezentativca u redovima mađarskog prvaka

Buran početak rukometne Lige šampiona. Na tri prve utakmice Grupe A, na čak dve nije bilo pobednika. U derbiju prvog dana Monpelje i Seged su podelili bodove – 29:29. Domaćin može više da žali za celim plenom. Na četiri minuta do kraja imao je +3 (29:26), ali je mađarski šampion serijom 3:0 stigao do remija na premijeri nove sezone u najjačem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klupskom takmičenju Starog kontinenta. Domaćin je imao poslednji napad za pobedu, ali je na nekoliko sekundi pre kraja Roland Mikler odbranio udarac sa devet metara Portugalcu Žilbertu Duarteu i doneo svom timu važan bod.

Roland Mikler was the hero with the final say in the @mhbofficiel vs @pickhandball draw, stopping the French side taking the win with this save 🔥#ehfcl #showtimeforchampions pic.twitter.com/1Y9YgEL22k

Odličnu partiju pružio je srpski reprezentativac Bogdan Radivojević. Nekadašnji rukometaš Partizana i Flenzburga postigao je pet golova, zanimljivo sve u prvih 20 minuta, kada je bio nerešiva enigma za golmane Monpeljea Marina Šega i Kevina Bonefoa.

Četvrtak, 18.45: (2,30) Vesprem (8,00) PSŽ (1,85)

Najbolji pojedinac meča bio je austrijski reprezentativac Sebastijan Frimel. Pojačanje tima iz Segedina ovog leta iz švajcarskog Kadetena postiglo je osam golova. Osim Austrijanca i Srbina, po tri pogotka za goste postigli su Šoštarič, Banhidi i Garsijandija.

Francuski vicešampion je ovog leta ostao bez najboljeg igrača, levorukog Melvina Ričardsona koji je pojačao Barselonu. Islanđanin Olafur Gudmundsen, novajlija iz Kristijanštada je četiri puta zatresao mrežu gostiju, dok su tri gola delo Dijega Simoneta, Marka Panića, Žilberta Duarte i Karla Valinijusa.

Šampion Evrope iz 2020. godine, Kil prebrodio je rutinski teško gostovanje u Belorusiji. Zebre su pobedile Meškov u Brestu sa 33:30. Četa Filipa Jihe je ceo meč kontrolisala rezultat. Pobednik je rešen sredinom drugog poluvremena kada je nemački šampion stigao do +6 – 25:19 i visoku prednost lako sačuvao do kraja utakmice i pokazao da je jedan od glavnih favorita da povrati krunu na Baltik.

Briljirao je Šveđanin, desno krilo Niklas Ekberg sa 11 golova. Norveški as Sander Sagosen je šest puta pogodio mrežu domaćina, dok je njegov zemljak Harald Reinkind postigao četiri pogotka.

Četvrtak 20.45: (4,40) Flenzburg (9,00) Barselona (1,30)

Kod domaćina, prošle sezone drugi strelac Lige šampiona, Mikita Valipau, šest puta je matirao Kil, a isto toliko golova delo je i Čeha Stanislava Kašpareka i sjajnog Slovenca Staša Skubea, od narednog leta igrača poljskog Vive Kjelcea.

Vardar Veselina Vujović startovao je remijem – 27:27 u gostima protiv autsajdera Grupe A, norveškog Elveruma. Hrvatski šampion, Zagreb, prošle sezone u grupnoj fazi elitnog takmičenja u Evropi imao je skor 0-14, a i u novom cikusu mu se crno piše. Pred svojim navijačima, četa Ivice Obrvana je pregažena od vicešampiona Starog kontinenta Olborga - 24:34. Domaćin se dobro držao do 25. minuta, ali su se Danci u finišu prvog poluvremena odlepili na +4 (18:14) i do kraja meča razbili indisponiranog domaćina.

U pobedničkom timu najefikasnijie je bio Sebastijan Bartold sa devet pogodaka. Kod domaćina po pet puta su mrežu zatresli Luka Klarica i David Mandić.

LIGA ŠAMPIONA – 1. KOLO

Sreda

GRUPA A

Elverum – Vardar 27:27 (13:13)

/Mate 6 – Toto 6/

Meškov Brest – Kil 30:33 (15:18)

/Kašparek i Valupau po 6 – Ekberg 11/

Monpelje – Seged 29:29 (14:15)

/Gudmundson 4 – Frimel 8/

Zagreb – Olborg 24:34 (14:18)

/Klarica i Mandić po 5 - Bartold 9/

Četvrtak

GRUPA B

18.45: (6,25) Dinamo Bukurešt (12,0) Vivke Kjelce (1,17)

18.45: (2,30) Vesprem (8,00) PSŽ (1,85)

18.45: (1,80) Motor Zaporožje (8,00) Porto (2,35)

20.45: (4,40) Flenzburg (9,00) Barselona (1,30)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.