Protiv Zvezde nisu mogli, sada čekaju Junajted u četvrtfinalu LE, Rudari za četiri minuta srušili Vukove! (video)

Izvor: Sportske.net, 05.Avg.2020, 20:59

Protiv Zvezde nisu mogli, sada čekaju Junajted u četvrtfinalu LE, "Rudari" za četiri minuta srušili "Vukove"! (video)

Kopenhagen i Šahtjor overili plasman među osam najboljih.

Fudbaleri Kopenhagena slavili su sa 3:0 (1:0) protiv turskog šampiona Istanbul Bašakšehira, te tako nadoknadili minus iz prvog susreta (0:1) i overili plasman u 1/4 finale Lige Evrope.

Poveli su već u čevrtom minutu, Varela je centrirao sa desne strane, odlično je na drugoj stativi skočio Vind, koji glavom trese mrežu turskog sastava za 1:0.

Sa tim rezultatom otišlo se na odmor, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << bi gosti skrivili penal nakon samo šest minuta igre u nastavku.

Odgovornost je preuzeo Vind, siguran udarac sa kreča za 2:0.

Samo 10 minuta kasnije bilo je i 3:0, Vind je dodao loptu do Falka, ovaj je sjajno prošao kroz sredinu, stigao je do ivice kaznenog prostora rivala i preciznim udarcem uvećao prednost danskog tima.

Falk je samo pet minuta kasnije mogao da uveća prednost na 4:0, ali je golman gostiju ovoga puta uspeo da interveniše.

Bašakšehir je do kraja imao samo jednu poštenu priliku, ali je udarac Edina Višće otišao preko gola Kopenhagena.

Dodajmo i da je Danijel Aleksić priliku u gostujućem sastavu dobio u 54. minutu sa klupe, ali nije pomogao turskom šampionu da izbori plasman u narednu fazu.

Kopenhagen će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Mančester junajteda i Laska, "Đavoli" imaju 5:0 iz prvog meča.

U drugom susretu od 18:55h sastali su se Šahtjor i Volfsburg, prvi meč odigran još u martu pripao je šampionu Ukrajine rezultatom 2:1.

Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

"Rudaru" su overili plasman u narednu fazu pobedom u revanšu rezultatom 3:0 (0:0).

U prvom delu nije bilo golova, da bi nakon 20ak minuta igre u drugom delu Šahtjor ostao sa igračem manje, Kočolava je zaradio direktan crveni karton zbog jednog neopreznog starta na ivici kaznenog prostora.

Na svu sreću po domaće, samo dva minuta kasnije i gosti ostaju sa desetoricom, Bruks je zaradio drugi žuti karton, u pokušaju da izbije loptu šutnuo je protivničkog igrača, pa je i on morao ranije na tuširanje.

Šahtjor u furizonom finišu overava plasman u četvrtfinale, najpre je Moraeš doneo prednost ukrajinskom sastavu u 89. minutu, u prvom minutu nadoknade Solomon pogađa za 2:0, samo dva minuta kasnije Moraše je postigao i drugi gol za konačnih 3:0.

Šahtjor u četvrtfinalu čeka boljeg iz duela Frankfurta i Bazela, Švajcarci imaju 3:0 iz prvog meča.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vind oduvao Bašakšehir, Kopenhagen ispisao istoriju i otišao u četvrtfinale Lige Evrope (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2020

Danski šampion nadoknadio gol minusa iz prve utakmice i na krilima golobradog Jonasa Vinda obezbedio plasman među osam najboljih..Kopenhagen piše istoriju, Kopenhagen je u četvrtfinalu Lige Evrope! Opila je fudbalere Bašakšehira osvojena titula šampiona Turske i očigledno su puleni Buruka Okana...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.