Predsednik SAD čestitao Jokiću

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 20:34

Predsednik SAD čestitao Jokiću

Američki predsednik Džo Bajden čestitao je Denver Nagetsima i Nikoli Jokiću osvajanje titule šampiona NBA lige.

"Čestitam MVP Nikoli Jokiću, treneru Majku Malounu i celom timu Nagetsa na osvajanju njihove prve titule šampiona NBA", napisao je Bajden na Tviteru.

Prvi put u svojoj istoriji Denver Nagetsi su osvojili titulu šampiona NBA lige, a najzaslužniji za to što je trofej "Leri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << O'Brajan" posle 47 godina čekanja stigao u glavni grad Kolorada je srpski reprezentativac Nikola Jokić, kome je pripao i trofej "Bil Rasel", namenjen najkorisnijem igraču finala plej-ofa.

Finalnu seriju okončao je sa prosekom od 30,2 poena, 14 skokova i 7,2 assistencije.

Jokić je četvrti Evropljanin u istoriji, koji je proglašen za MVP-ja finala, posle Francuza Tonija Parkera, Nemca Dirka Novickog i Grka Janisa Andetokumba.

Jokić je na 20 utakmica u plej-ofu ubacio 600 poena, imao 269 skokova i 190 asistencija i prvi je igrač u istoriji koji je bio najbolji u sve tri kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden čestitao Jokiću i Nagetsima osvajanje titule

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2023, 07:25

Američki predsednik Džo Bajden čestitao je Denver Nagetsima i najkorisnijem igraču finala plej ofa Nikoli Jokiću osvajanje titule šampiona NBA lige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.