Pokrenut postupak protiv Pinta

Izvor: B92, 22.Okt.2010, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut postupak protiv Pinta

Evropska fudbalska unija optužila je golmana Barselone Hosea Pinta zato što je navodno zviždao da bi naveo igrača Kopenhagena da misli da je u ofsajdu.

Disciplinski postupak pokrenut je pošto je Kopenhagen podneo žalbu UEFA nakon te utakmice, odigrane u okviru Lige šampiona u sredu.

Centarfor danske ekipe Sezar Smit trčao je ka golu u 26. minutu, ali se zaustavio jer je pomislio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je čuo pištaljku. Francuski sudija Stefan Lanoj dozvolio je da se utakmica nastavi, ali nije pokazao žuti karton Pintu zbog obmane.

Kopenhagen je tada gubio sa 1:0, a na kraju je poražen sa 2:0.

Obavestili smo UEFA i Barselonu i odlučno se distanciramo od tog incidenta, koji je protivan svim principima fer-pleja i poštovanja igre i protivnika. FK Kopenhagen ima princip da se utakmice odlučuju na terenu", navodi se u saopštenju kluba.

Pravila UEFA nalažu da se preduzme akcija protiv igrača koji je prekršio osnovna pravila pristojnog ponašanja, čak i ako je to promaklo sudiji utakmice.

Disciplinska komisija UEFA saslušaće slučaj protiv Pinta sledećeg četvrtka.

Komisija može da suspenduje 34-godišnjeg golmana sa najmanje dva evropska meča ako se utvrdi da je postupao sa očiglednom namerom da izazove bilo kog učesnika meča da napravi netačnu odluku.

Pinto se priključio trostrukom evropskom prvaku 2008. godine, a u sredu je igrao prvu utakmicu Lige šampiona za njih.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.