Petrović u Pragu gledao Simića

Izvor: Politika, 13.Sep.2011, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović u Pragu gledao Simića

Štoper beloruskog šampiona Bate Borisova interesantan selektoru Vladimiru Petroviću

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon sinoć je u Pragu posmatrao meč 1. kola Lige šampiona u grupi H između češkog Plzena i beloruskog prvaka Bate Borisova. Razlog posete našeg selektora češkoj prestonici bila je želja da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na delu upozna sa kvalitetom štopera Marka Simića koji je za Bate Borisov do sada postigao dva gola u kvalifikacijama i zajedno sa Matejom Kežmanom predstavlja važnu snagu tog kluba. Inače pored Plzena i Bate Borisova u toj grupi igraju još Barselona i Milan, a u ovogodišnjem nadmetanju u Ligi šampiona Srbija će imati 17 fudbalera i jednog trenera.

Petrović je takoreći neprimetno otišao u Prag, međutim, nije mogao da sakrije razlog posete.

– Stigao sam u Prag sa željom da ga vidim na delu Marka Simića, jer sam čuo da se radi o dobrom igraču odbrane. Nadam se da ću u jednoj jakoj utakmici kakva se očekuje imati šta da vidim. Ovakvu praksu, praćenje igrača za koje smatram da mogu da budu u krugu kandidata za reprezentaciju, nastavićemo i dalje. Veoma brzo ću otići da vidim i Dragana Mrđu – otkriva svoje planove „Politici” selektor.

Do novog ispita naše reprezentacije i kvalifikacionog meča sa Italijom ostalo je još tačno tri nedelje. Duel sa Italijanima neće biti ni malo lak, tvrdi Petrović.

– Radi se o jednoj od najboljih svetskih selekcija. Nisu ni malo naivni, nedavno su pobedili Sloveniju a pre toga u prijateljskom meču i Španiju (2:1).Možda su na početku kvalifikacija igrali nešto slabije, međutim, danas je to sasvim dobro uigran tim, koji je u stanju da pobedi bilo koga.

Vladimir Petrović takođe naglašava da Italija ima sjajan vezni red.

– Mota, Pirlo i De Rosi su sjajan trio, vrlo pokretljiv i nepredvidiv u svakom momentu. Kasana kao vrsnog napadača dobro znamo ali i drugi napadač Rosi je veoma brz. Neće biti ni malo lako bez obzira što su završili glavni deo plasmana oko odlaska na šampionat Evrope.

Ohrabruje ipak to što se na teren vratio Miloš Krasić, igrač Juventusa, dok je povratak Žigića i Vidića još uvek pod znakom pitanja.

– Dobro je što možemo ponovo da računamo na Krasića ali nije dobro što Nemanja i Nikola još nisu zalečili povrede – kaže selektor „orlova”, svestan da bi se pobedom protiv Italijana završio jedan dobar deo posla, pa bi poslednja utakmica u kvalifikacijama sa Slovenijom u Mariboru na neki način bila predigra predstojećem baražu.

Dragan Todorović

----------------------------------------------

Okupljanje 3. oktobra

Naredno okupljanje najboljih srpskih fudbalera zakazano je za 3. oktobar u Staroj Pazovi. Tada počinju pripreme za poslednja dva meča, 7. oktobra sa Italijom u Beogradu i četiri dana kasnije sa Slovenijom u Mariboru.

objavljeno: 14.09.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.