PREMIJER LIGA: Brazilac REŠIO sudar šampiona na Etihadu! Vila ŠOKIRALA Old Trafordu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 16:27

PREMIJER LIGA: Brazilac REŠIO sudar šampiona na Etihadu! Vila ŠOKIRALA Old Trafordu (VIDEO)

Branilac titule se revanširao i naneo prvi poraz najboljem evropskom klubu.

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su u velikom derbiju Premijer lige Čelsi na "Stamford Bridžu" rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Brazilac Gabrijel Žezus u 53. minutu.

Na taj način se prvak Engleske revanširao osvajaču Lige šampiona, koji je slavio na Dragau pre pet meseci i osvojio jedini trofej za kojim u Mančester Sitiju i dalje žude.

Ujedno, ovo je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvi poraz Čelsija u sezoni i za njihovog menadžera Tomasa Tuhela od starta nove sezone, dok Pep Gvardiola konačno može da odahne.

Katalonac je napokon prekinuo crni niz u duelima sa bivšim trenerom Dortmunda, pošto je u prethodna tri okršaja Građana i Plavaca, sva tri dobio nemački stručnjak.

Mančester Siti je tokom većeg dela meča bio bolji, stvarao šanse, a jednu od mnogobrojnih iskoristio je Žezus u 53. minutu.

Korner je izveo Kevin de Brujne, kratko odigrao Kanselu, ovaj lažnjakom "lansirao" Vernera i potom šutirao, njegova lopta došla je do Brazilca koji je iz okreta pored Žoržinja, Kristensena i Ridigera, nadmudrio nemoćnog golmana Mendija. Ujedno, lopta je na putu do mreže zakačila zvanično najboljeg fudbalera sezone 2020/2021.

Pokušao je Tuhel ubacivanjem Haverca i Loftus Čika da promeni rezultat, međutim, domaćin nije uspeo. Odsečeni u napadu Verner i Lukaku nisu imali zapažen učinak, dok je Siti imao priliku da ostvari daleko ubedljiviju pobedu. Što nije, krivi su igrači Mančestera, koji su u završnici promašivali već viđene golove.

U drugom meču uvodnog programa 6. kola, Aston Vila je šokirala Old Traford. Iako je Mančester junajted uputio 28 šuteva ka golu gostiju, od toga su samo četiri išla u okvir Martinezovog gola.

Ni dosuđeni penal u finišu utakmice, nije pomogao Solskjerovom timu. Kristijano Ronaldo je ovog puta, za razliku od prethodnih duela, rešio da bude "ljubazan" i izvođenje ustupi saigraču iz portugalske reprezentacije Brunu Fernandešu, ali je nepogrešivi izvođač Crvenih đavola, do ovog susreta, u 90+3. minutu prebacio prečku gola Aston Vile.

Kazna za promašaje, stigla je Junajted se sedam minuta pre toga, kada je Haus posle kornera Luiza, udarcem glavom zatresao mrežu Davida de Hee i pobrinuo se za senzacionalan trijumf na Teatru snova.

Old Traford je zanemeo...

PREMIJER LIGA - 6. KOLO

Subota

Čelsi - Mančester Siti 0:1 (0:0)

/Žezus 53/

Mančester junajted - Aston Vila 0:1 (0:0)

/Haus 88/

Everton - Norič (u toku)

Lids - Vest Hem (u toku)

Lester - Barnli (u toku)

Votford - Njukasl (u toku)

Brentford - Liverpul (18.30)

Nedelja

Sautempton - Vulverhempton (15)

Arsenal - Totenhem (17.30)

Ponedeljak

Kristal Palas - Brajton (21)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.