PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA: Kovačevićev Rakov sa minusom ide u Kopenhagen, goleada na Ajbroksu, AEK poražen u Belgiji (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2023, 23:05

PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA: Kovačevićev Rakov sa minusom ide u Kopenhagen, goleada na Ajbroksu, AEK poražen u Belgiji (VIDEO)

Nesrećno primljen gol srpskog čuvara mreže.

Odigrani su prvi mečevi plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbaleri Rakova, na čijem golu je od prvog minuta bio srpski čuvar mreže Vladan Kovačević, poraženi su na svom terenu od Kopenhagena (1:0). Trenutak odluke se desio u devetom minutu. Eljunusi je u nameri da uputi centaršut pogodio Rakovitana, a lopta je promenila pravac i prevarila Kovačevića.

Poljski tim je krajem prvog poluvremena postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pogodak, ali je gol Papanikolaua poništen zbog ofsajda. U nastavku su domaći pretili, ali nisu došli do gola, pa će na revanš u Dansku sa deficitom od jednog gola.

Najuzbudljivije je bilo na Ajbroksu gde su Rendžers i PSV odigrali nerešeno - 2:2.

Tim iz Glazgova je dva puta vodio, ali se čini da je rezultat na kraju realan. Prvu prednost Škotima doneo je Abdalah Sima u samoj završnici prvog dela igre.

U nastavku prava rapsodija. PSV je poravnao u 61. minutu. Sangare je iskoristio pas Bakajoka, a svemu je prethodilo sjajno propuštanje lopte Salibarija. Novo vođstvo Rendžersu doneo je Matondo u 78. minutu.

🚨 GOAL | Rangers 2-1 PSV | Rabbi Matondopic.twitter.com/p42OfeZM2u

— VAR Tático (@vartatico) August 22, 2023

No, radost domaćih je trajala svega dva minuta pošto je De Jong na novu asistenciju Bakajoka još jednom poravnao rezultat.

🚨 GOAL | Rangers 2-2 PSV | Luuk de Jongpic.twitter.com/4toCxpS96e

— VAR Tático (@vartatico) August 22, 2023

Danilo je na dva minuta do kraja mogao da donese svom timu pobedu i lakši revanš, ali je njegov udarac izblokiran iz neposredne blizine, pa u Holandiji nijedan tim neće imati prednost.

Posle eliminacije zagrebačkog Dinama, fudbaleri AEK-a su poraženi u prvom duelu protiv Antverpena (1:0) u Belgiji. Strelac jedinog gola bio je Jansen u 16. minutu, a Grcima nije pomogao ni igrač više kog su imali od 51. minuta posle crvenog kartona Bataila.

Revanš mečevi igraju se za osam dana.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, PLEJ-OF, PRVI MEČEVI

Utorak

Rakov - Kopenhagen 0:1 (0:1)

Rendžers - PSV 2:2 (1:0)

Antverpen - AEK Atina 1:0 (1:0)

Sreda

Braga - Panatinaikos (21)

Makabi Haifa - Jang Bojs (21)

Molde - Galatasaraj (21)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.