Opet Dibala sa penala! Dama je pravi Zmaj (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Mar.2017, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet Dibala sa penala! Dama je pravi Zmaj (VIDEO)

Bez tenzije u Torinu, lagana pobeda Juventusa (1:0) za plasman u četvrtfinale Lige šampiona

Lagano, onako kako nas je navikao, Juventus je večeras overio plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Stara dama je i u revanšu savladala Porto sa 1:0 i ukupnim rezultatom od 3:0 overila plasman u narednu rundu, gde tek sada počinje ozbiljan fudbal.

Ne kažemo da je Porto neozbiljan tim, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << samo je evidentan razlika u klasi između dve ekipe. Probao je gostujući tim da se suprotstavi koliko je mogao, ali su penal i crveni kartom posle rukometa Maksija Pereire na gol liniji u 40. minutu ubili svaku priliku za iznenađenje Zmajeva. Ako je postojala...

A dobro su sasvim stajali do tog momenta gosti, sve dok desni bek nije (možda nehotično) sprečio rukama Iguaina da donese prednost Juveu. Sudija Hačegan iz Rumunije odmah je isterao Urugvajca napolje, a Dibala je sa penala rutinski matirao Kasiljasa, inače rekordera večeri. Taj gol bila je nekakva nagrada Juventusu za strpljenje, jer nije srljao tokom prvih 45 minuta, iako je tri puta opasno zapretio gostujućem.

Porto se tek u nastavku malo trgao, ali je bilo kasno za ozbiljnijiji rezultat. Žaliće možda gosti za šansom iz 49. minuta kada je Tikinjo Soares loše šutirao u situaciji jedan na jedan sa Bufonom. Mogao je i Juventus da poveća prednost u 66. minutu kada je Iguain bio neprecizan, a do kraja meča gledali smo igru mačke i miša.

Desetkovani Porto potrudio se da ne doživi katastrofu sa igračem manje, Juventus je u svom stilu povukao ručnu i držao loptu bez želje da ozbiljnije napadne gol Zmajeva.

JUVENTUS - PORTO 1:0 (1:0)

/Dibala 42. penal/


Stadion: Juventus Arena

Gledalaca: 41.000

Sudija: Ovidiju Hačegan (Rumunija)

Žuti kartoni: Kvadrado (Juventus), Lajun, Andre (Porto)

Crveni karton: Maksi Pereira (Porto) u 40. minutu.

Juventus (4-2-3-1): Bufon - Alves, Bonuči, Benatija (od 60. Barzalji), Aleks Sandro - Kedira, Markizio - Kvadrado (od 46. Pjaca), Dibala, Mandžukić - Iguain.

Porto (4-3-3): Kasiljas - Maksi Pereira, Markano, Felipe, Lajun - Danilo, Andre Andre, Oliver Tores - Braimi (od 67. Žota), Andre Silva (od 46. Boli), Tikinjo Soares.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Alves: Bilo bi mi čudno da igram protiv Barse

Izvor: B92, 15.Mar.2017, 00:50

Fudbaler Juventusa Dani Alves rekao je da ne bi voleo da njegova ekipa u četvrtfinalu Lige šampiona izvuče Barselonu...On ističe da bi mu bilo čudno da igra protiv ekipe za koju je nastupao osam godina...Juventus je potvrdio plasman u narednu rundu elitnog takmičenja minimalnom pobedom nad Portom,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.