Novi šok u Lisabonu, Gvardiola u neverici, Sterlingova noćna mora! (video)

Izvor: Sportske.net, 15.Avg.2020, 23:08

Novi šok u Lisabonu, Gvardiola u neverici, Sterlingova noćna mora! (video)

Rahim Sterling će sanjati ovaj susret.

Minhenski Bajern je dobio rivala u polufinalu Lige šampiona.

To je Olimpik Lion, koji je na opšte iznenađenje slavio sa 3:1 (1:0) protiv Mančester sitija na stadionu "Žoze Alvelade" u Lisabonu.


U trećem minutu dobar prodor Rahima Sterlinga, ali je odbrana Liona u poslednjem trenutku presekla njegov završni pas.

Usledio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << očekivan splet okolnosti, Lion je prepustio loptu rivalu i šansu čekao iz kontri.

Siti nije uspevao ozbiljnije da ugrozi Entonija Lopesa, a onda se gore-pomenuta taktika isplatila Rudiju Garsiji.

Duga lopta ka Toko Ekambiju, koji je izbegao ofsajd zamku, Garsija ga ipak zaustavlja odličnim klizećim startom, ali se lopta odbija do Maksvela Kornea, koji je primetio da je Ederson istrčao daleko ispred svog gola, te je odmah raspalio po lopti i zatresao mrežu "Građana".

Usledila je provera uz pomoć VAR tehnologije, ali je utvrđeno da Toko Ekambi nije bio u ofsajdu, te je gol priznat, Lion je poveo.

U nastavku, očekivano, još veća inicijativa Gvardiolinih pulena, ali tek u 39. minutu beleže dobru priliku, De Brujne je iz slobodnog udarca iz nezgodnog ugla odlučio da okuša sreću, dobro je šutirao, ali je Lopes prozreo njegovu nameru, te je sačuvao mrežu.

Velika prilika za Siti u 44. minutu, Rodri je šutirao sa desetak metara udaljenosti nakon jedne povratne lopte, ali je Lopes ponovo bio oprezan.

Najbolja šansa za Engleze usledila je na startu prvog minuta nadoknade, neverovatna lopta De Brujnea ka Sterlingu, ovaj je izbio sam pred Lopesa, ali nije najbolje prihvatio loptu, pa je odbrana Liona uspela da ga stigne i izblokira u poslednjem trenutku.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Lion je sa golom viška otišao na odmor.

Ubrzo u drugom delu Gvardiola pravi promenu, umesto Fernandinja na teren šalje Mareza.

Ređali su se napadi Sitija, ali uglavnom jalovi, da bi u 60. minutu dobili dobru priliku da rivalu priprete iz slobodnog udarca.

Odgovornost je preuzeo De Brujne, ali je iz slobodnjaka sa 20ak metara udaljenosti poslao loptu preko gola.

A onda, devet minuta kasnije, odlična povratna lopta Sterlinga ka De Brujneu, ovaj je nekako ostao sam na ivici kaznenog prostora Liona, odmah je to kaznio sjajnim udarcem, "Građani" su poravnali.

Par minuta kasnije je Korne pobegao odbrani Sitija, da bi pao u kaznenom prostoru rivala nakon duela sa Vokerom, ali se sudija nije oglasio, a već u 73. minutu sjajan prodor Žesusa na drugoj strani, ali i nova dobra intervencija Entonija Lopesa.

I onda, niotkuda, Musa Dembele izbija sam pred gol viceprvaka Engleske, delovalo je da je ofsajd, ali je Toko Ekambi lukavu propustio loptu, ona je stigla do bivšeg fudbaler Seltika, koji uspeva da matira Edersona i tako vraća prednost ekipi Liona.

Ponovo je radio VAR, ali je gol ipak priznat, Francuzi su ponovo poveli.

A onda, presuda.

U 86. minutu neverovatan promašaj Rahima Sterlinga, dobio je loptu sa desne strane, imao je ispred sebe prazan gol rivala, ali je nekako šutirao preko!

Sramotan promašaj engleskog reprezentativca, a kako to obično biva, ekspresno je stigla i kazna.

Već u narednom minutu Musa Dembele kupi jedan odbitak i postiže drugi pogodak za manje od 10 minuta za 3:1 u korist Olimpik Liona!

Siti je do kraja ubeležio još jedan dobar pokušaj De Brujnea iz slobodnog udarca, ali je Lopes ponovo odlično reagovao.

To je bilo to, još jedan veliki šok na završnom turniru Lige šampiona u Lisabonu, Lion će igrati u polufinalu sa minhenskim Bajernom, u drugom polufinalu sastaju sa RB Lajpcig i Pari sen Žermen.

Manchester City  -  Olympique Lyonnais Резултати Уживо

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

PROMAŠAJ VEKA U LIGI ŠAMPIONA! Bruka Sterlinga koja je Siti koštala eliminacije iz takmičenja! NESTVARNO

Izvor: Kurir, 15.Avg.2020

Mančester siti ispao je iz Lige šampiona od sjajnog Liona, a meč na stadionu Sportinga u Lisabonu ostaće zauvek upamćen pre svega po promašaju Rahima Sterlinga.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.