Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2020, 11:09

Nikad lakše do trofeja u Evropi: Konteovo "čupanje", još jedna istorijska noć Hetafea i prvi susret sa Italijanima

Mečevima osmine finala nastavlja se takmičenje u Ligi Evrope. Utakmice će se od naredne runde igrati bez revanša, te timove do naslova šampiona deli 360 minuta.

Došao je red i na kontinentalna takmičenja. Zavesa je spuštena na najzvučnija ligaška takmičenja širom Evrope, te je preostalo da saznamo prvaka Starog kontinenta, ali i Lige Evrope. Pravila su takva da nakon okončane runde usred koje je takmičenje prekinuto, osmine finala, više neće biti revanš mečeva. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Igraće se na jednu utakmicu i sigurno je da put do kontinentalnog trofeja odavno nije bio lakši. Mnogi će verovatno osporavati uspehe novih šampiona u oba evropska takmičenja, ali pravila su takva, ista za sve i na njih se treba navići, jer bi mogla da postanu sasvim normalna, barem dok korona virus i dalje vlada svetom.

Evropski fudbal se vraća prvo utakmicama osmine-finala Lige Evrope, gde dve utakmice ove runde – između Sevilje i Rome, odnosno Intera i Hetafea - zbog prevremenog raspuštanja nisu ni odigrane, te će se one već od ove runde igrati na jedan meč.

Danas su na programu četiri utakmice slabijeg evropskog takmičenja, od kojih je daleko najzvučnija ona između Intera i Hetafea (21.00). Klub iz predgrađa Madrida je razočaran epilogom poslednjeg kola Primere u kojem je ostao bez izleta u Evropu za narednu godinu, što dovoljno govori o napretku i apetitima španskog tima koji su naglo porasli u prethodnih nekoliko sezona. Videti Hetafe u borbi za kontinentalna takmičenja sa timovima iz “drugih dimenzija“ i sa mnogo većim budžetima postalo je uobičajena stvar i više nikoga ne bi trebalo da čudi.

Sa karakteristikama ekipe Hozea Bordalasa upoznati su svi u španskom fudbalu, ali i dobar deo Evrope, a pogotovo Ajaks, prošlogodišnji polufinalista Lige šampiona, koji je nokautiran u prethodnoj rundi. Hetafeu sada predstoji još jedna od onih noći u kojoj se ispisuje istorija kluba i zavrednjuje poštovanje fudbalskog sveta. Međutim, sa osam osvojenih bodova od mogućih 33 u nastavku šampionata, madridski tim i nije baš napravio sjajnu “podlogu“ za ovaj meč. Hetafe je od “restarta“ Primere delovao neprepoznatljivo i definitivno bio jedan od timova koje je karantin najviše poremetio.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

S druge strane, Inter se u finišu prvenstva vratio u dobru formu i dokopao drugog mesta. Nakon što je crta podvučena, Nerazuri su ostali na samo bod iza novog-starog šampiona, Juventusa, mada ima mnogo i u tome da Stara dama nije želela da zapinje od trenutka kada je matematički obezbedila titulu. Bilo kako bilo, Antonio Konte je u prvoj sezoni na Đuzepe Meaci pokazao da može da pomrsi konce devetostrukom uzastopnom prvaku Italije. U Interovoj upravi su međutim očekivali instant rezultat, zbog čega je Konte ušao u mali rat sa nadređenima, rekavši da čelni ljudi Nerazura nisu pružili podršku njegovoj ekipi. Nekoliko sati nakon “napada“ na upravu, Konte je pokušao da se ispravi obećavši da će učiniti sve da Inter postane pobednički tim, počevši već od večeras. Njegova sudbina u Milanu navodno je već pod znakom pitanja.

Ako je u kancelariji atmosfera uzavrela, na terenu je u poslednje vreme vladala harmonija. Inter je bez poraza na poslednjih osam utakmica, a na prethodne četiri Samir Handanovič je spustio rampu ispred svog gola. Romelu Lukaku i Lautaro Martinez su stvorili ubitačan napadački tandem, Aleksis Sančez pruža izvrsne partije u poslednje vreme, u tim se konačno uklopio i Kristijan Eriksen, a Antonio Kandreva i Ešli Jang na bočnim pozicijama iza sebe imaju sjajnu sezonu. Pritom, odbrana Nerazura je najmanje puta kapitulirala na "čizmi" u nedavno završenoj Seriji A.

Ovakva takmičenja veliki timovi uglavnom igraju sa “pola gasa“, ali se čini da ovog puta slučaj nije takav, s obzirom da je Serija A, što je bio apsolutni prioritet za Inter ove sezone, konačno okončana, a timove do podizanja evropskog trofeja dele samo četiri utakmice.

Za Hetafe će ovo biti prvi susret sa jednim italijanskim timom, dok je Inter već imao 42 duela sa španskim klubovima. I nije se najbolje provodio – 13 puta je izašao kao pobednik, u 11 navrata je remizirao, dok je čak 18 puta pognute glave napuštao teren.

U glavama fudbalera madridskog tima će svakako biti i onaj meč iz 2008. godine, kada je Hetafe bio na minut daleko od polufinala Kupa Uefa, ali je Luka Toni tamo lansirao Bajern golom u završnici drugog produžetka. Večeras bi pobedom izjednačio taj uspeh. U narednoj rudni gotovo izvesno čeka Bajer Leverkuzen koji je u prvom meču protiv Rendžersa odradio veliki deo posla trijumfom od 3:1, te bi revanš trebalo da bude rutina za Farmaceute.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA

Sreda

18.55: (2,75) Kopenhagen (3,00) Bašakšehir (2,80) prvi meč 0:1

18.55: (2,70) Šahtjor (3,25) Volfsburg (2,65) prvi meč 2:1

21.00: (1,70) Inter (3,50) Hetafe (5,50)

21.00: (1,25) Man. Junajted (6,50) LASK (10,00) prvi meč 5:0 

Četvrtak

18.55: (1,65) Leverkuzen (4,00) Rendžers (5,10) prvi meč 3:1

18.55: (2,30) Sevilja (3,30) Roma (3,15)

21.00: (1,75) Vulverhempton (3,50) Olimpijakos (5,10) prvi meč 1:1

21.00: (2,70) Bazel (3,40) Ajntraht (2,55) prvi meč 3:0

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.