NAJAVA DANA (utorak, 14.mart): Da li je Porto Juventusov zicer u Ligi šampiona? Lovimo tipove Čempionšipa i Kupa Nemačke!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Mar.2017, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (utorak, 14.mart): Da li je Porto Juventusov zicer u Ligi šampiona? Lovimo tipove Čempionšipa i Kupa Nemačke!

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju danas uz pažljivu analizu mečeva Trostrukog superpara...

Nastavljamo kladilački put s povodom uz Ligu šampiona. Ipak, pre nego što zaključimo naše MOZZART tikete više je nego poželjno da valjano izanaliziramo perspektive večerašnjih rivala. Pre svega, razmislimo o tipovima iz mečeva Juventusa i Porta, a zatim i Lesterove bitke sa Seviljom.

Konkretno, danas se bavimo i susretima Čempionšipa i Kupa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Nemačke. Da bi bili kompletni, odnosno da bi na valjan i temeljan način najavili dan, bitno je da se osvrnemo i na specijalnu ponudu MOZZARTVOG Trostrukog superpara. Uz mečeve iz ovog specijala pruža nam se prilika da maksimalno zaoštrimo i podignemo naše kvote na tiketima. Zato ne oklevajmo, i navalimo na sportske čarolije koje nam se danas nude na fudbalskim i košarkaškim meridijanaima.

6401­: JUVENTUS – PORTO, 20.45

(Fudbal, Liga šampiona)

Juventus je u februaru stvorio solidnu zalihu golova u Portugaliji (2:0), a posle ovog trijumfa usledila su još tri u Seriji A uz jedan remi, a poslednja u nizu je pobeda nad Milanom. Sa 11 pobeda i remijem na 12 poslednjih mečeva u svim takmičenjima Juventus je na čelu tabele sa osam bodova prednosti nad Romom. Na svom terenu neporaženi su od avgusta 2015. Nakon pomenutog poraza Porto je vezao tri pobede u domaćem prvenstvu uz 12 postignutih golova i nijedan primljen. Lideri su Primeire, a Benfika im je za petama sa dva boda zaostatka. Portugalci su generalno u odličnoj formi sa devet pobeda na prethodnih deset mečeva, međutim protivnici na ovim mečevima bili su prilično ispod Juventusovog standarda.

6402: LESTER – SEVILJA, 20.45

(Fudbal, Liga šampiona)

Vardijev gol u Španiji u 73. minutu meča, daje nadu Englezima da mogu da nadoknade pobedu Sevilje od 2:1 u prethodnom duelu. Šampion Premijer lige nakon ovog poraza otpustio je Ranijerija i savladao Liverpul i Hal sa 3:1. Sevilja je od tada odigrala dva meča više od rivala i dobila Betis i Bilbao uz remije sa Alavesom i Leganesom. Neporaženi su na osam poslednjih mečeva u svim takmičenjima, a samo jednom nisu pogađali mrežu u poslednjih trinaest. S druge strane u tom periodu gol su sačuvali samo četiri puta. Lester jeste podigao formu, ali i dalje ima problema u defanzivi. Od poslednjih 12 mečeva kod kuće, primili su gol na 11. Prednost koju imaju daleko je od nedostižne, a treba imati u vidu i da je domaćin imao deset dana pauze od prethodnog meča sa Halom.

3062: LOTE – DORTMUND, 18.30

(Fudbal, Kup Nemačke)

U pitanju je Kup meč koji je trebao da bude odigran ranije, ali je usled vremenskih nepogoda odložen. Lote je na trećem mestu Nemačke treće lige, a iz Kupa je izbacio Minhen 1860 posle pobede od 2:0 na svom terenu. Pre Minhena izbacili su i dva Bundesligaša – Verder i Leverkuzen. Okršaj sa Dortmundom u četvrtfinalu ovog takmičenja je najveći događaj u istoriji kluba. Ipak, Dortmund je malo veći zalogaj od pomenutih timova, a i forma Lotea kod kuće u međuvremenu je opala. Od poslednjih pet, izgubili su tri meča u svim takmičenjima. S druge strane Dortmund se prilično stabilizovao defanzivno. Sačuvali su mrežu na tri od poslednjih pet utakmica. Po svemu sudeći, Lote će na kraju biti srećan što može da odmeri snage sa jednim od najjačih timova Nemačke.

2104: FULAM – BLEKBERN, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Fulam je još jednom dokazao svoj napadački potencijal pobedom u gostima nad Njukaslom (3:1). Od sedam poslednjih ligaških mečeva dobili su pet uz dva remija. Kod kuće u proseku postižu 1,94 gola i drugi su najbolji tim lige po efikasnosti sa 1,75 golova po utakmici. Blekbern je vezao pet mečeva bez poraza (dve pobede i tri remija) ali su i dalje u opasnoj zoni. Eventualna pobeda ovde pomerila bi ih na 18 mesto i zonu sigurnosti. Roversi redovno postižu golove na gostovanjima, ali su ipak izgubili 59% ovih duela uz 0,65 bodova koje u proseku osvajaju na strani. Fulam je prethodni duel dobio sa 1:0, a Blekburn je od prethodnih pet dobio četiri.

2105: BRENTFORD – VULVERHEMPTON, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Brentford igra sve bolje kako sezona odmiče, a iako su prošlog vikenda izgubili od Hadersfilda pre toga vezali četiri meča bez poraza. Takođe, pre pomenutog meča postigli su 20 golova na osam utakmica, a na svom svom terenu prosečno postižu 1,71 gol po meču. Vukovi su u prošlom kolu savladali zadnjeplasirani Roteram (1:0) i samo ih bod trenutno deli od zone ispadanja. Od poslednjih osam utakmica izgubili su šest, i pri tom postigli četiri gola. Sa „pčelama“ će svakako imati više problema nego sa Roteramom i Ipsvičom sa kojima su igrali prethodna dva kola. Prethodni duel pripao je Volverhemptonu (3:1), dok je Brentford dva prethodna duela na Grifin Parku dobio ukupnim rezultatom 7:0.

 7009: LOKOMOTIVA KUBANJ – UNIKAHA, 18.00

(Košarka, Evrokup)

Prvi polufinalni duel dve ekipe koje su igrale sve bolje i bolje kako je sezona odmicala. Lokomotiva je u četvrtfinalu „počistila“ Zenit, dok je Unikaha nadigrala Bajern (2:1).  Rusi imaju najbolju odbranu u ligi i protivnicima u proseku dozvoljavaju 73,3 poena po meču, dok je Unikaha u ovoj kategoriji četvrta (75,9). Nijedan tim ne oslanja se na pojedince, i jedni i drugi imaju širok dijapazon igrača na raspolaganju i verovatno će ovo biti neizvesna serija.

7010: VALENSIJA - HAPOEL J. 20.30

(Košarka, Evrokup)

Valensija je dominirala ovim takmičenjem zahvaljujući pre svega skok igrom (37,8) i efikasnim napadom (83,5). Hapoel je malo ispod (83,3), ali je nešto bolji u šutu za dva i tri poena. Valensija je puno bolji izvođač slobodnih bacanja (78,5% naspram 71,4%), međutim Hapoel čeka revanš ove četvrtfinalne serije u Jerusalemu gde će naravno imati snažnu podršku.

7020: KLIVLEND – DETROIT, 23.55

(Košarka, NBA)

Na poslednjih pet mečeva Klivlend je ostvario samo jednu pobedu protiv Orlando Medžika. U nedelju veče poražen je od Hjustona na gostovanju i sada posle tri meča na strani dočekuje Pistonse u Ohaju. Detroit je u obrnutoj situaciji. Na prethodnih pet utakmica pretrpeli su jedino poraz od Indijane, ostalo su dobili. Pre pet dana Detroit je kod kuće savladao Klivlend sa 106:101.

(Foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.