Murinjova definicija - Svi znamo ko će osvojiti Ligu šampiona?

Izvor: Sportske.net, 13.Sep.2016, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjova definicija - Svi znamo ko će osvojiti Ligu šampiona?

Dočekali smo, jesen obično služi da se bogatuni dobacuju preko stola dok sirotinja zavarava glad. Mišljenje i zadnjica ne bi trebalo da brinu za posledice, sa stavovima je drugačije. Evo ko će osvojiti Ligu šampiona...

Jasno je da svi već znate ko će osvojiti Ligu šampiona, svejedno, mišljenje kao i zadnjica ne moraju da brinu zbog posledica. Sa stavovima je drugačije, valjalo bi ih objasniti, a moguće je da završe kao prst u nečijem oku.

Najbolju prognozu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kada je u pitanju favorit dao je svojevremeno Murinjo, pre nego što je odžepario Barsu sa Interom, nabrojao je 10 ekipa i svakoj dao po 10% šansi da izvuče uši klempavku. Nije ušlo u udžbenike, moralo je, Žoze je zanatlija, nikako vizionar, ali ovo jeste enciklopedijska misao.

Ove godine Murinjo će nedostajati Ligi šampiona, makar kada stvarno bude bilo bitno, u nokaut fazi. Tada obično svi čekaju koje će boje biti zec sakriven ispod Žozeovog "Barberi" kaputa.

Nema Murinja, vraća se "Specijalista". Karlo Anćeloti je sebe najbolje opisao kroz naslov autobiografije, "Preferiram kupove", što je na neki način i šizela, to jest sirena za opasnost, iz vizure protivnika, Bajern ima čoveka koji ume da pokori Evropu bez Mesija i njegovih malih pomagača.

Zvuči poznato?

Jeste, o Pepu je reč, za njega je polufinale bilo poput minskog polja. Sada, sa Sitijem je u potpuno drugačijoj poziciji, za njih je Liga šampiona, ma kako zvučalo, rezervni položaj, prošle godine su imali šansu života i delovali kao zblanuti provincijalci u velikom gradu u utakmici života protiv Reala.

Taj mentalitet fudbalske zabiti koju Siti kao klub emituje godinama u Ligi šampiona, tu inferiornost koju mu nalepe na leđa veći klubovi sa slabijim igračima, protiv toga Pep mora da nađe protivotrov, nema to veze sa kvalitetom igrača.

Prošle sezone bingo je odneo tim koji nije bio najbolji, ma ni blizu toga. Ali, otvorilo im se, velike poslove protiv Barselone i Juventusa su im završili Atletiko i Bajern. Kada vam tako uklone barikade, neki će to nazvati srećom, drugi predodređenošću.

Zidanov Real je slabiji od onog Anćelotijevog, a opet i jedan i drugi uvek mogu da se pozovu na sudbinsku povezanost "Belih" sa onom impozantnom srebrninom.

Jer, Real je pehar nosio kući i kada je bio bolji, i kada je bio slabiji, nekako onaj Cibeles gde slave privlači pehar, maltene kao Sauron prsten.

Šalim se, ali baš trijumf Reala pokazuje da je kuglica svojeglava, dosta stvari mora da se poklopi da u maju iz čitave priče, osim punih džepova poneseš i pehar.

Barselonu je stiglo prokletstvo šampiona, Juventus je završio u suzama u Minhenu, ali taj zid plača su iscrtali još početkom sezone kada su dozvolili rivalima da Seriju A učine zanimljivom.

Pouka je da ligu treba igrati rekreativno, to je jedan od bitnih detalja, krenuli su stopama Bajerna i Pari Sen Žermena, očekuju da vikendi budu poput termina u balonu, toliko su jači od ostalih.

Ali, i ta teorija nije dokazana, da li to što čuvate snagu za četiri ili pet utakmica na proleće baš uvek mora da bude presudno?

Čekajte, zabrojao sam se, to nisu onih Murinjovih deset, španski giganti, plus Atletiko prepun trikova, Siti, Bajern, Juve?

Dodaće neko Pari Sen Žermen, uostalom Ibrin tajming je idealan, otišao je iz Intera baš kada su se spremili da pokore Evropu.

Arsenal? Ma ne, Venger je kao nekada veliki bend koji dugo svira po noćnim klubovima. uguraću kroz prozor ove prognoze Dortmund, arhaični fudbalski romantizam koji je  takmičenju potreban.

Neko će osvojiti, sad je red da trpimo jesen, onu beznačajnu, Platinijevu, kada mrvice sa stola služe da zavaraju glad siromašnih.

Za neku godinu ni to, bogati sa bogatima, ostali samo kibicuju...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.