Muniain srušio Barselonu u Baskiji

Izvor: Press, 02.Dec.2013, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muniain srušio Barselonu u Baskiji

Klub iz Baskije ostvario je veliki uspeh i naneo prvi poraz aktuelnom šampionu ove sezone. Izabranici trenera Ernesta Valverdea igrali su odlično, strpljivo gradeći akcije iz kojih su opasno pretili golmanu Pintu, a jednu je iskoristio Muniain za veliko slavlje navijača crveno-belih.
Atletik je devetom pobedom preuzeo od Viljareala četvrtu poziciju u Primeri, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Katalonci >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su razočarali, nemajući rešenja za protivigru domaćina i njihovu granitnu odbranu. Oslabljena neigranjem brojnih povređenih prvotimaca, posebno odsustvom prve zvezde Lionela Mesija, Barselona je pretrpela drugi vezani poraz, nakon neuspeha u Ligi šampiona protiv Ajaksa, što se odavno nije dogodilo.
Tim trenera Herarda Martina prvim porazom u Primeri ostao je na čelu tabele sa 40 bodova, koliko ima i drugoplasirani Atletiko Madrid, ali se sada u borbi za titulu opasno približio Real Madrid, koji zaostaje samo tri boda.
Ranije večeras Valensija je kod kuće savladala Osasunu (3:0) i najavila povratak u gornji deo tabele. Junak susreta bio je trostruki strelac Žonas, koji je, po svemu sudeći, zadržao Miroslava Ðukića na klupi kluba sa Mestalje.
Sevilja je odnela sva tri boda iz Granade (2:1), dok je Betis ostao na začelju tabele pošto kod kuće nije uspeo da osvoji ceo plen u susretu sa Rajo Valjekanom (2:2).
Rezultati:
Atletik Bilbao - Barselona 1:0 (Muniain 70)
Valensija - Osasuna 3:0 (Žonas 45, 48, 53)
Granada - Sevilja 1:2 (Brahimi 61. penal - Baka 23, Gameiro 87)
Betis - Rajo Valjekano 2:2 (Amaja 27, Verdu 82 - Bueno 51, 90+1)
Odigrano juče: Selta - Almerija 3:1, Elče - Atletiko Madrid 0:2, Espanjol - Sosijedad 1:2, Real Madrid - Valjadolid 4:0.
Odigrano u petak: Hetafe - Levante 1:0, Viljareal - Malaga 1:1.
Tabela: Barselona i Atletiko Madrid po 40 bodova, Real Madrid 37, Atletik Bilbao 29, Viljareal 28, Sosijedad i Hetafe po 23, Sevilja 22, Valensija 20, itd.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.