Može li Čolova disciplina da ukoči bavarsku mašinu?

Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2016, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može li Čolova disciplina da ukoči bavarsku mašinu?

Atletiko dočekuje moćni Bajern koji je dobio svih osam utakmica od početka sezone

Sećanje na eliminaciju njihovih ljubimaca u polufinalu prethodnog izdanja Lige šampiona još je sveže u glavama Bajernovih navijača. Tada je minhensku mašinu s klupe predvodio Pep Gvardiola, a s druge strane bili su jedan od najvećih taktičara među trenerima Argentinac Dijego Simeone i njegovi „vojnici” iz madridskog Atletika.

Na "Visente Kalderonu" Jorgandžije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su ostvarile minimalnu pobedu, dok je u srcu bavarske Bajern slavio sa 2:1, pa je na megdan Realu otišao njegov komšija, ali ko zna šta bi se desilo da Slovenac Jan Oblak nije odbranio penal Tomasu Mileru samo tri minuta pošto je Ćavi Alonso doveo u vođstvo nemačkog prvaka (sve to izdešavalo se u prvom poluvremenu).

Sada Bajern trenira Karlo Ančeloti koji je 24. maja 2014. slomio srca Atletikovih pristalica, fudbalera i samog Simeonea. Trofejni Italijan u to vreme radio je u Realu i isprečio se između crveno-belih i „ušatog” pehara, zahvaljujući pogotku Serhija Ramosa u poslednjim sekundama nadoknade vremena koji je meč odveo u produžetke u kojima su Galaktikosi postigli još tri komada i po 10. put u istoriji postali šampioni Evrope.

MOZZART KVOTE: (3,15) Atletiko (3,00) Bajern (2,50)

Real je s Karletom i naredne sezone bio koban po Simeonea, s tim da se radilo o četvrtfinalu LŠ. Sve u svemu, motivacija začeta u želji za osvetom – iako iz različitih pobuda – postoji i kod jednih i kod drugih, što će dati dodatnu draž novom okršaju Atletika i Bajerna.

"Uvek je teško igrati protiv Atletika. Biće ovo teška utakmica jer se radi o organizovanom rivalu. U dobroj smo formi i to moramo da pokažemo u Madridu. Svi znaju Atletikov stil igre, i koliko su opasni u ovom takmičenju. Trenutni trend u fudbalu je igrati direktno i na kontre i oni to odlično rade. Tajna dobre igre je u efektnom posedu lopte koji je važan jer možete da kontrolišete utakmicu. Uvek se rado vraćam u Madrid, ali nije baš da se radujem odlasku na 'Kalderon'", istakao je Ančeloti koji na ovom meču ne može da računa na povređene Badštubera i Daglasa Kostu.

Između ovih rivala nema nepoznanica, budući da će u večerašnji meč ući sa više-manje istim snagama kao lani. Gosti na papiru raspolažu kvalitetnijim sastavom, ali trebalo bi naglasiti da Rohiblankosi od Simeonevog dolaska imaju samo jedan poraz na 17 domaćinstava u najjačem klupskom takmičenju, te da na prethodnih pet, od kojih su četiri rešili u svoju korist, nisu primili gol.

"Biće teška utakmica jer i mi i oni imamo snažan napad. Malo će biti prostora za kombinovanje, odlučiće individualni kvalitet. Zato mi je važno da u ovakvim utakmicama imam Fernanda Toresa, kada njegovi kvaliteti mogu da budu prednost i zato će biti starter. Poštujem Ančelotija, zbog svega što je uradio u karijeri. Znam ga još kao igrača, radi se o smirenom čoveku, ali u ovakvim utakmicama mirnoća nije presudna. Svako igra onako kako misli da treba i to ćemo mi da uradimo", poručuje Dijego Simeone.

SVE KVOTE UTAKMICA LIGE ŠAMPIONA ZA VEČERAS

Zbog svega toga sumnjamo da će večerašnji meč na "Kalderonu" meč doneti mnogo šansi i pogodaka, bez obzira na Bajernovu napadačku orijentaciju, tim pre što i Ančeloti i te kako zna da igra na rezultat. Povrh svega, Bajern u poslednje dve godine nije imao baš reprezentativan učinak na gostovanjima u Ligi šampiona – slavio je jedino protiv Olimpijakosa i zagrebačkog Dinama, koji nipošto nisu krem kontinentalnog fudbala. Mnogi će reći da je za to kriv Gvardiola, ali na terenu nije bio on, nego ogromna većina momaka koji će i većeras juriti za loptom.

ATLETIKO MADRID - BAJERN (20,45, RTS)

Stadion: "Visente Kalderon"

Kapacitet: 54.907

Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

ATLETIKO (4-3-3): Oblak - Huanfran, Savić, Godin, Felipe Luis - Koke, Gabi, Saul - Karasko, Grizman, Tores.

BAJERN (4-3-3): Nojer - Lam, Boateng, Martinez, Alaba - Vidal, Alonso, Tijago - Miler, Riberi, Levandovski.

LIGA ŠAMPIONA – 2. KOLO

Sreda

GRUPA A

20.45: Ludogorec – PSŽ

20.45: Arsenal - Bazel

GRUPA B

20.45: Bešiktaš - Dinamo Kijev

20.45: Napoli - Benfika

GRUPA C

20.45: Menhengladbah – Barselona

20.45: Seltik - Mančester Siti

GRUPA D

20.45: Atletiko – Bajern

20.45: Rostov - PSV

Utorak:

GRUPA E

Monako – Leverkuzen 1:1 (0:0)

/Glik 90+4 - Čičarito 73/

CSKA – Totenhem 0:1 (0:0)

/Son 71/

GRUPA F

Dortmund - Real Madrid 2:2 (1:1)

/Obamejan 43, Širle 87 – Ronaldo 17, Varan 68/

Sporting – Legija 2:0 (2:0)

/Ruiz 28, Dost 37/

GRUPA G

Lester – Porto 1:0 (1:0)

/Slimani 25/

Kopenhagen – Briž 4:0 (0:0)

/Densvil 54ag, Dilejni 64, Santander 69, Jorgensen 90+2/

GRUPA H

Sevilja – Lion 1:0 (0:0)

/Ben Jeder  53/

Dinamo – Juventus 0:4 (0:2)

/Pjanić 24, Iguain 31, Dibala 57, Šemper 85ag/

Piše: Miloš Nikolić

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.