Izvor: MozzartSport.com, 13.Jul.2020, 15:21

Milanu do kraja sedmice leže 21.000.000 evra

Sve zbog Lige šampiona

Došao je privremeno, ostaće trajno. Budućnost Susa vezana je za Sevilju, najkasnije do kraja ove sedmice španski vezista će zvanično postati član Andalužana.

Suso je u januaru stigao iz Milana na jednoipogodišnju pozajmicu, pošto je naprasno izgubio poverenje trenera Stefana Piolija. Iako je bio jedan od kreativnijih fudbalera u timu Rosonera italijanski stručnjak je imao drugačije ideje, zbog čega je 26-godišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << krilo završilo na stadionu „Ramon Sančez Pishuan“. Tu će i ostati, pošto će se u narednih nekoliko dana aktivirati klauzula po kojoj je Sevilja u obavezi da ga kupi.

Klubovi su se zimus dogovorili da pozajmica preraste u ugovor o trajnom vlasništvu ako Sevilja u bilo kojoj od dve predviđene sezone izbori plasman u Ligu šampiona. Kako je samo matematika deli od takovg statusa, momak iz Kadiza postaće prvo pojačanje Đulena Lopetegija ovog leta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Možda već večeras, pod uslovom da Viljareal – trenutno peti na tabeli La Lige – kao domaćin ne savlada Real Sosijedad. U tom slučaju dva kola pre kraja prvenstva Andalužani bi osigurali plasman u grupnu fazu Lige šampiona, zajedno sa preostala tri španska predstavnika, Real Madridom, Barselonom i Atletikom. Čak i da Viljareal slavi nad Baskima, Sevilja će narednu priliku imati baš protiv Sosijedada, na Anoeti, u četvrtak veče, a završnu u nedelju na svom stadionu protiv Valensija. Kako je trenutka razlika u odnosu na Viljareal devet bodova izvesno će u tome uspeti.

Samo što će onda morati da plati. Jer, pomenuti zimski dogovor podrazumeva obavezan otkup Susa. I to po fiksnoj ceni od 21.000.000 evra. Na taj način Milan će zaraditi čisto skoro 20.000.000 evra, jer jer pre pet i po godina doveo Španca iz Liverpula za 1.300.000 evra. Tim novcem na San Siru dobiće dodatnu finansijsku injekciju pred letnji prelazni rok i realizaciju ideja po zamislima novog trenera i tehnilčkog direktora, Ralfa Rangnika.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.