Mesi najbolji strelac Lige šampiona u istoriji

Izvor: Politika, 26.Nov.2014, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi najbolji strelac Lige šampiona u istoriji

Mančester siti posle preokreta nad Bajernom ostao u igri za plasman u narednu fazu. – Čelzi deklasirao Šahtjor sa 5:0

Fudbaler Barselone Lionel Mesi nastavlja da pomera granice. Pre samo četiri dana je postao najbolji strelac španskog šampionata sa 253 pogotka, a sinoć je ušao i u istoriju Lige šampiona. On je postigao „het-trik“ u pobedi Barselone nad Apoelom od 4:0 i tako prestigao legendarnog napadača Reala Raula Gonzalesa Blanka. Argentinac je do 74 gola u eliti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << došao na 91 utakmici, a iza njega su ostali Raul sa 71 i Kristijano Ronaldo sa 70 pogodaka. U drugoj utakmici F grupe Pari Sen Žermen je bez većih problema savladao Ajaks sa 3:1.

Mančester siti je ostao u igri za plasman u osminu finala pošto je pobedio prvaka Nemačke Bajern posle mnogo uzbuđenja. „Građani“ su poveli golom Serhija Agvera u 21. minutu, ali su Bavarci do odlaska na odmor preokrenuli rezultat. Ipak, šampion Engleske je sa još dva gola sinoć odličnog Agvera zabeležio važnu pobedu i još može da se nada proleću u Ligi šampiona. Samo nekoliko sekundi je delilo Romu od osvajanja tri boda protiv CSKA koja bi je približilo plasmanu među šesnaest najboljih ekipa. Italijansku ekipu je u vođstvo doveo legendarni Frančesko Toti golom iz slobodnog udarca sa 17 metara. Priliku da udvostruče prednost imali su Naingolan i Ljajić, ali nisu bili dovoljno precizni. Kada se činilo da će se rimski klub pobedom vratiti kući izjednačio je Vasilij Berezucki u trećem minutu nadoknade vremena. Adem Ljajić je počeo utakmicu za Romu i igrao sve do 83. minuta kada ga je zamenio Miralem Pjanić, a Zoran Tošić iz CSKA je ušao u igru dva minuta ranije.

Čelzi je predvođen našim reprezentativcima Branislavom Ivanovićem i Nemanjom Matićem deklasirao Šahtjor sa 5:0 i obezbedio plasman među šesnaest najboljih ekipa. „Plavci“ su se gotovo poigravali sa protivnikom koji vodi njihov bivši trener Roberto di Mateo, a mogli su da slave i ubedljivije da golman Fahrman nije nekoliko puta odlično intervenisao.

Porto je pokazao da mu BATE Borisov „leži“ kao protivnik jer su ih u dve utakmice pobedili ukupnim rezultatom 9:0. Na sinoćnoj utakmici (3:0) nije bilo pogodaka sve do 56. minuta kada su Herera i Martinez golovima rešili pitanje pobednika, a konačan rezultat je postavio Teljo pred kraj meča. Za beloruski tim su igrali i naši igrači Filip Mladenović i Nemanja Tubić. U drugom meču H grupe Bilbao je ostvario prvu pobedu ove sezone u Ligi šampiona, a savladao je Šahtjor sa 1:0.

E grupa: CSKA – Roma 1:1 (Berezucki 90+3 – Toti 43), Mančester siti – Bajern 3:2 (Agvero 21, 85, 90+1 – Alonso 40, Levandovski 45). F grupa: Apoel – Barselona 0:4 (Suarez 27, Mesi 38, 58, 87), PSŽ – Ajaks 3:1 (Kavani 33, 83, Ibrahimović 78 – Klasen 67) . G grupa: Šalke – Čelzi 0:5 (Teri 2, Vilijan 29, Kirchof 44 (ag), Drogba 76, Ramirez 78), Sporting – Maribor 3:1 (Mane 10, Nani 35, Slimani 65 – Džeferson 42 autogol). H grupa: BATE – Porto 0:3 (Herera 56, Martinez 65, Teljo 89), Šahtjor – Bilbao 0:1 (San Hose 68).

K. I.

objavljeno: 27.11.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.