Meč za infarkt – Srbi i PAO prošli dalje VIDEO

Izvor: B92, 15.Avg.2023, 23:57

Meč za infarkt – Srbi i PAO prošli dalje VIDEO

Fudbaleri Panatinaikosa plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u dvomeču eliminisali Olimpik iz Marseja.

"Zeleni", koje predvodi naš Ivan Jovanović, slavili su na "Velodromu" posle boljeg izvođenja penala (5:3).

PAO je u Atini pre nedelju dana pobedio 1:0, da bi u ludom meču Marsej uzvratio istom merom na svom terenu (2:1).

Tragičar Olimpika u revanšu bio je Mateo Genduzi, koji je u nadoknadi vremena regularnog dela igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rukom u svom šesnaestercu, da bi nešto kasnije bio jedini koji je promašio jedanaesterac u penal-seriji.

Sve je izgledalo odlično za Marsej u prvom poluvremenu, pošto je Pjer-Emerik Obamejang postigao debitantske golove u novom dresu. Bili su to ujedno i prvi golovi za Gabonca još od oktobra prošle godine.

Obamejang je mrežu "zelenih" načeo u drugom minutu, kada je iskoristio dodavanje Sara u prazan prostor, zaobišao Brinjolija i pogodio mrežu.

Sjajni napadač se u strelce opet upisao u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je postavio nogu na centaršut Klausa za novo oduševljenje na stadionu.

Panatinaikos pokušavao je u nastavku da stigne makar do produžetaka, šanse su propuštali Palasios, Jedvaj, Mančini i kada se činilo da će Olimpik uspeti da sačuva prednost, sudija Majkl Oliver je u dubokoj nadoknadi dosudio penal.

Genduzi je igrao rukom, a nakon konsultacije VAR-a i dosuđene najstrože kazne, Fotis Joanidis je bio neumoljiv.

Marsej je u produžecima bio jako blizu gola, Klaus i Vitinja su imali jako dobre šanse, a Portugalac je pogodio i mrežu, ali je pogodak bio poništen zbog ofsajda.

Ubrzo se pristupilo penal-seriji, a prvi i jedini promašaj bilo je delo spomenutog Genduzija. Inače, tačku na susret stavio je Filip Mladenović.

Podsetimo, Panatinaikos predvodi Ivan Jovanović, dok se u startnih 11 ove večeri našao još jedan Srbin, Filip Đuričić.

PAO će se za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona boriti sa Bragom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Panatinaikos posle penala eliminisao Marsej

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2023, 00:12

Fudbaleri Panatinaikosa plasirali su se večeras u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su posle penala u gostima eliminisali Marsej.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.