Mbape ruši rekord za rekordom! (foto)

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mbape ruši rekord za rekordom! (foto)

Francuz je bio neverovatn sinoć.

Izabranici Tomasa Tuhela su razbili Briž sinoć u Belgiji u okviru trećeg kola Lige šampiona. Parižani su slavili sa 5:0, Ikardi je dao dva, a rezervista Kilijan Mbape čak tri gola.

Očekivalo se da mladi Francuz počne meč, ali i ovako mu je uspelo da sruši par rekorda u jednoj noći.

Napadač je ušao u igru u 52. minutu a već 31 minut kasnije je kompletirao svoj het-trik što ga čini najbržim igračom koji je uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da stigne do tri gola a da je startovao sa klupe. Pored toga Francuz je postao najmlađi igrač koji je stigao do petnaest golova u Ligi šampiona, sa 20 godina i 306 dana Mbape je ostavio iza sebe Lea Mesija koji je držao taj rekord sa 21 godinom i 288 dana.

I poslednji rekord koji je srušio svojom odličnom partijom jeste da je postao najefikasniji igrač ispod 21 godine u Ligi šampiona, sinoć je postigao svoj 17-ti gol u Ligi šampiona. Rekord je držao Benzema sa dvanaest, Mbape ima još par dana i utakmica da poboljša svoj saldo.

Neverovatan igrač, deluje kao dostojan naslednik Ronaldo-Mesi tandema.

 

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.